MONSTRUM UBIO ŽENU, PA ĆERKICI SMRSKAO GLAVU! Stravičan zločin u Veterniku - bebu dokrajčio istim nožem kojim je zaklao Slavicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 08:37

MONSTRUM UBIO ŽENU, PA ĆERKICI SMRSKAO GLAVU! Stravičan zločin u Veterniku - bebu dokrajčio istim nožem kojim je zaklao Slavicu

Zločin bez presedana proglašen je za najmonstruozniji ne samo u Veterniku, već u celoj Srbiji te 2016. godine.

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi. U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsećamo vas na neka monstruozna dela koja su odnela nevine živote i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zavila u crno mnoge porodice, ali i cela mesta u kojima su se desili.

Monstruozni zločin koji je šokirao našu zemlju dogodio se u Veterniku, u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine.

Arpad Sabo (33) osumnjičen je da je brutalno ubio svoju suprugu Slavicu (24) i njihovu četvoromesečnu ćerku Nikolinu.

Ženu i bebu u lokvi krvi pronašao je vlasnik stana koji je porodica iznajmljivala i to sutradan. Arpad Sabo se nakon stravičnog zločina okupao i presvukao pa je pošao pešaka sve do Bačke Palanke, gde je kod Dunava čekao da ukrade neki čamac kako bi se prebacio do Hrvatske.

- Udarao sam Slavicu rukama i nogama. Trpela je bolove, ali nije plakala, što me je još više razbesnelo. Tada sam uzeo nož i sekao je kako bih video njene suze, rekao u policiji Arpad Sabo, preneli su mediji:

Dete sam ubio da ne ostane siroče. Nisam bio siguran da je moje. Otkad ga je rodila, sumnjam u to.

Na večni počinak ispraćene su zajedno, u jednom kovčegu, sa jedne strane pisalo je Nikolina, a sa druge Slavica - mala Nikolina sahranjena je u maminom naručju.

Ovaj par je, kako su govorile komšije imao dosta nesuglasica. Kako kažu očevici, njih dvoje su se najpre posvađali na ulici. Čak je i sam gazda stana izjavio kako se čula buka, pa se oko 23 sata sve utišalo. Pretpostavlja se da je upravo to vreme kada je Arpad ubio ženu i bebu.

Da Sabo nije bio pijan potvrdio je sudski veštak Radenko Vuković - prilikom hapšenja ni u krvi ni u urinu nije imao alkohola, što znači da je monstruozni zločin počinio u potpuno trezvenom stanju.

Arpad je Slavicu počeo da tuče u kupatilu stana. Onda je uzeo kuhinjski nož, dužine sečiva od oko 20 centimetara, i Slavici zadao tri ubodne i jednu reznu ranu na vratu, ali se tu nije zaustavio već je nastavio da je kasapi.

Obducenti su ostali šokirali prizorom tvrdivši da do sada tako nešto nisu videli: "Takvo iživljavanje nad bebicom i ženicom, to je nezamislivo. Kad smo ušli, nama koji smo se nagledali svega i svačega nije bilo dobro. Bebica je ležala u kolevci, a mama u kupatilu. Obe su bile u krvi. A ubodi nožem, nema gde ih nije bilo!"

Tokom suđenja Sabo je priznao ubistvo žene, ali ne i deteta.

- Ne želim i neću nikome odgovarati na pitanja. Ostajem pri onome što sam rekao da priznajem da sam ubio Slavicu, ali ne i Nikolinu - bilo je jedino što je Arpad rekao na ponovljenom glavnom pretresu.

On je 2. jula 2018. godine u Višem sudu u Novom Sadu osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. Zločin koji je počinio okarakterisan je kao teško ubistvo. Neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Sabo pri izvršenju dela bio uračunljiv.

Predsedavajući sudija Borivoj Pap je u kratkom obrazloženju presude naveo da je tokom postupka nesporno dokazano da je Sabo zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku, kao i da nijednog trenutka nije pokazao znake kajanja.

Čak je i presudu primio hladnokrvno, ledenog i ukočenog izraza lica.

Baka Ljiljana i deda Duško Đurđić tog tragičnog dana izgubili su sve što su imali. Oni su napisali pismo u ime svoje nesrećne unuke, koja je označena i kao najmlađa žrtva porodičnog nasilja. Pismo prenosimo u celosti i vrlo je potresno:

- Zovem se Nikolina. Najmlađa sam žrtva nasilja u porodici. Rođena sam na današnji dan kao zdravo i srećno dete. Niko nije bio srećniji od moje majke, sa kojom sam provela svaki tren svog kratkog života. Roditeljima moje majke bila sam vrhunac sreće njihovog života. Jedino je sve to uništio onaj koji me je i stvorio. Moj otac! Nije mi dozvolio da osetim radost života, odrastanje, prve zubiće, reči, korake. Ništa od onoga što je namenjeno svakome ko se rodi. Oduzeo mi je sve to, kao i mojoj majci. Sada smo zajedno na nekom mirnijem mestu. Danas bih napunila godinu dana, duvala svećicu na torti. Umesto toga, baba i deda će nam upaliti sveću na grobu.

Izvor: Srbija Danas/ A.J.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.