MOJOJ SUPRUZI JE NAMEŠTENO Oglasio se muž Darje Trepove, kategorički tvrdi JEDNU stvar

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023, 20:01

"MOJOJ SUPRUZI JE NAMEŠTENO" Oglasio se muž Darje Trepove, kategorički tvrdi JEDNU stvar

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak Darje Trepove na kom se čini da priznaje zločin.

Vladlen Tatarski, ruski vojni bloger, ubijen je juče u Sankt Peterburgu. Ruske snage bezbednosti uhapsile su Darju Trepovu, stanovnicu Sankt Peterburga rođenu 1997. godine, zbog sumnje da je izvršila atentat na Tatarskog u kafiću.

Prema anonimnim izvorima na koje se pozivaju mediji, istražitelji smatraju da je Trepova u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kafić donela kutiju sa bistom u kojoj se nalazila eksplozivna naprava.

Sada se oglasio njen suprug Dmitrij Rilov, član opozicione grupe Libertarijanske partije Rusije, koji je za ruski novinski sajt SVTV News rekao da, iako je njegova žena bila protiv rata u Ukrajini, "nikada ne bi ubila".

- Verujem da je mojoj supruzi namešteno. Prilično sam siguran da ona nikada ne bi mogla sama da uradi tako nešto. Darija i ja ne podržavamo rat u Ukrajini, ali takve postupke smatramo neprihvatljivim. 100 odsto sam siguran da ona nikada ne bi pristala na ovo da je znala - rekao je Rilov.

Russian Interior Ministry published video of interrogation of Daria Trepova

The circus show from the Russian Interior Ministry continues. Can you imagine an interrogation in Russia after a "terrorist attack" where the main suspect says: "I'll tell you later"? If not, watch this… pic.twitter.com/BKFFMmhFSb

— NEXTA (@nexta_tv) April 3, 2023

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak Darje Trepove na kom se čini da priznaje zločin. Nisu poznate okolnosti pod kojima je snimak napravljen. U eksploziji u kojoj je ubijen Tatarski ranjeno je još 30 osoba, a 10 ih je u kritičnom stanju, saopštile su vlasti.

Tatarski (40), čije je pravo ime Maksim Fomin, imao je više od 560.000 pratilaca na Telegramu. Bio je jedan od najuticajnijih vojnih blogera koji je komentarisao rusku invaziju na Ukrajinu.

Explosion in Café of Saint Petersburg. Russian propagandist and volunteer Vladlen Tatarsky was killed. Café’s previous owner was Prygozhyn… pic.twitter.com/TROF0BMZZU

— Denys Davydov 🇺🇦 (Pilot Blog) (@DenysDavydovUA) April 3, 2023

Zvaničnici za borbu protiv terorizma u Rusiji proglasili su incident terorističkim napadom, za koji tvrde da su ga planirale ukrajinske specijalne službe i da su u njemu učestvovali saradnici Fondacije Navaljni za borbu protiv korupcije.

Nacionalni antiteroristički komitet tvrdi da je Trepova "aktivni pristalica" grupe koja je ranije proglašena "stranim agentom" i zabranjena u Rusiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.