MOJ ROĐENI BRAT (12) JE ISTO TAKO NASTRADAO! Jezivi detalji stravične nesreće kod Čačka - tročlana porodica se bori za život! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2023, 16:17

"MOJ ROĐENI BRAT (12) JE ISTO TAKO NASTRADAO!" Jezivi detalji stravične nesreće kod Čačka - tročlana porodica se bori za život! (VIDEO)

Zbog ozbiljnosti zadobijenih povreda porodica iz Ratine je odmah smeštena u jedinicu intenzivne nege.

Na Ibarskoj magistrali u selu Mojsinje u stravičnom udesu, automobila i autobusa, teško je povređena tročlana porodica iz Ratine kod Kraljeva, otac (61), majka (50) i ćerka (22) kojoj se lekari i dalje bore za život.

Kako se nezvanično saznaje, saobraćajna nesreća dogodila se kada su se sudarili automobil koji se kretao iz pravca Čačka ka Mrčajevcima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i autobus iz suprotnog smera.

Nezvanično, saobraćajna nesreća dogodila se kada su se sudarili automobil koji se kretao iz pravca Čačka ka Mrčajevcima i autobus iz suprotnog smera.

- Na licu mesta smo zatekli potpuno smrskan automobil, do neprepoznatljivosti. Svi u putničkom vozilu imali su sreću da prežive! Oni su sa teškim telesnim povredama prevezeni sanitetom u bolnicu. Autobus u koji su se zakucali je takođe slupan, ali bez ozbiljnijih posledica - rekao je jedan očevidaca jezive scene.

- Ženska osoba starosti 22 godine primljena je u teškom opštem stanju sa povredom glave i grudnog koša. Jutros je transportovana na odeljenje neurohirurgije Kliničkog centra Srbije. Muškarac starosti 61 godinu je teškom opštem stanju sa povredom grudnog koša i prelomom ekstremiteta, a žena od 50 godina je stabilnih vitalnih parametara sa povredom grudnog koša i potkolenice - rekao je PR čačanske bolnice.

Na deonici Ibarske magistrale koja prolazi kroz Mojsinje ovo je još jedna u nizu saobraćajki koja ledi krv u žilama.

Fijat u kome su se nalazili povređeni je potpuno smrskan i neprepoznatljiv.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Udesi se događaju gotovo svakodnevno, uprkos policiji koja s posebnom pažnjom kontroliše vozače na ovom delu puta.

- Za svega par godina na deonici kroz Mojsinje poginulo je najmanje 30-ak ljudi, a povređenih je daleko više. Partole policije ovaj deo puta u dnevnoj varijanti kontrolišu svakodnevno, često i sa dve prisutne patrole, ali sve je to uzalud kada ljudi voze sumanuto - priča meštanin Mojsinja, čija je porodica svojevremeno takođe bila zavijena u crno zbog slične pogibije.

- Moj rođeni brat, tada dvanaestogodišnjak, je 1992 kao pešak stradao u centru Mojsinja. Vozač je tada vozio 120 na sat. Već godinama postoje inicijative meštana da se na neki način saobraćaj uspori, međutim bezuspešno. Predlagali smo razne usporivače, ali se na tome stalo. Recimo, na putu ka Užicu postavljene su kamere koje namerno svetle da bi upozorile vozače da su pod nadzorom - priča meštanim Mojsinja.

"Mojsinje" koje godinama važi za crnu tačku na magistralnom putu Pteljina - Kraljevo odnelo je za kratko vreme živote više desetina ljudi, među kojima su mladi, a stradale su i čitave porodice.

Najčešći uzrok nezgoda je prebrza vožnja i preticanje na nedozvoljenim mestima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.