MOGUĆE ODLAGANJE POČETKA ŠKOLSKE GODINE: Šarčević strahuje zbog nesprovođenja preventivnih mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 14:33

MOGUĆE ODLAGANJE POČETKA ŠKOLSKE GODINE: Šarčević strahuje zbog nesprovođenja preventivnih mera

Roditeljima je poručeno da ne šalju decu u školu ako vide da imaju temperturu ili neku drugu tegobu

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da je 96,3 odsto roditelja osnovaca u anketi odgovorilo da želi izvođenje nastave uživo, a ne onlajn, a da će odlaganje početka škole biti moguće samo na teritoriji Kosova i Metohije.

- Obezbedili smo sa lokalnim samoupravama sredstva za higijenu, maske. Snimanje nastave je u jeku - rekao je Šarčević za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tv Prva.

Kako je naveo, roditelj ne može od danas do sutra da promeni odluku o tome da li želi da mu dete ide u školu ili pohađa nastavu onlajn.

- Imamo nedeljne izveštaje koje dajemo epidemiološkom delu Kriznog štaba - naveo je ministar.

Šarčević je kazao da postoji procedura ako se neko dete zarazi, i poručio roditeljima da ne šalju decu u školu ako vide da imaju temperturu ili neku drugu tegobu.

Na pitanje da li postoji mogućnost odlaganja početka školske godine, ministar je rekao da je to moguće samo na KiM.

- Situacija u enklavama na KiM nam nije najbolja, jer se tamo ne sprovode mere kao u centralnoj Srbiji. Verovatno ćemo da pomerimo za nedelju, dve. Vlasti iz Prištine su rešile da odlože početak školske godine, ali će naši đaci imati onlajn nastavu - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.