Izvor: Southeast European Times, 25.Nov.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF upozorava Rumuniju da ne smanjuje porez na dohodak

25/11/2010

BUKUREŠT, Rumunija -- MMF očekuje od Rumunije da preduzme sve mere da spreči sprovođenje zakona o smanjenju poreza na prihod koji je usvojio senat u utorak (23. novembra), upozorio je u sredu šef misije Fonda u Rumuniji Džefri Frenks. Frenks je rekao da će eventualno smanjenje poreza sa 16 odsto na 10 odsto dovesti u pitanje ostvarenje cilja da deficit BDP iduće godine bude 4,4 odsto, što je uslov za isplatu naredne rate stend-baj aranžmana MMF-a i Rumunije. Frenks >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << je naglasio da smanjenje paušalnog poreza nije u skladu sa srednjoročnom fiskalnom strategijom koji je vlada dogovorila sa Fondom.

Rumunija je sklopila stend-baj aranžman vredan 20 milijardi evra sa MMF-om, Evropskom komisijom i Svetskom bankom. Šesta kontrolna misija MMF obavljena je u oktobru, posle čega je usledilo odlaganje isplate naredne, decembarske tranše za januar, pošto vlada mora da ispuni nekoliko preduslova. (Ziarul Financiar - 25/11/10; AP, Medijafaks - 24.11.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.