Izvor: B92, 03.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MITINZI ZA MILOSEVICA

Oko 10.000 demonstranata iz Beograda i unutrasnjosti okupilo se u ponedeljak ispred Savezne skupstine u organizaciji SPS i SRS, trazeci prestanak izrucenja jugoslovenskih drzavljana Haskom sudu i vanredne izbore na svim nivoima. Posle protestne setnje centralnim gradskim ulicama, na Trgu Republike su govorili lideri socijalista i radikala.

Stotinak clanova i simpatizera Socijalisticke partije Srbije u Uzicu protestovalo je u utorak uvece ispred sedista stranke zbog izrucenja Slobodana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milosevica Haskom tribunalu, prenosi dopisnik Radija B92. Na mitingu su ponovljeni zahtevi za ostavkama obe vlade i raspisivanje izbora na svim nivoima, a umesto najavljenog bivseg premijera Mirka Marjanovica, okupljenima se obratio bivsi republicki ministar za energetiku Slobodan Tomovic. 'Trazeci slobodu za Slobodana, porucujuci im onako kako je Slobodan danas delovao i ponasao se na Haskom tribunalu, i mi cemo tako dostojanstveno i odlucno biti ovde dok demokratskim sredstvima ne smenimo ovu nenarodnu vlast', rekao je Tomovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.