Utorak, 03.07.2001.

20:28

MITINZI ZA MILOSEVICA

Izvor: B92

Default images
Oko 10.000 demonstranata iz Beograda i unutrasnjosti okupilo se u ponedeljak ispred Savezne skupstine u organizaciji SPS i SRS, trazeci prestanak izrucenja jugoslovenskih drzavljana Haskom sudu i vanredne izbore na svim nivoima. Posle protestne setnje centralnim gradskim ulicama, na Trgu Republike su govorili lideri socijalista i radikala.

Stotinak clanova i simpatizera Socijalisticke partije Srbije u Uzicu protestovalo je u utorak uvece ispred sedista stranke zbog izrucenja Slobodana Milosevica Haskom tribunalu, prenosi dopisnik Radija B92. Na mitingu su ponovljeni zahtevi za ostavkama obe vlade i raspisivanje izbora na svim nivoima, a umesto najavljenog bivseg premijera Mirka Marjanovica, okupljenima se obratio bivsi republicki ministar za energetiku Slobodan Tomovic. “Trazeci slobodu za Slobodana, porucujuci im onako kako je Slobodan danas delovao i ponasao se na Haskom tribunalu, i mi cemo tako dostojanstveno i odlucno biti ovde dok demokratskim sredstvima ne smenimo ovu nenarodnu vlast”, rekao je Tomovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: