MISTERIOZNI MLADIĆ SA SAHRANE PATRIJARHA PONOVO UZBURKAO JAVNOST! Usred liturgije izvadio mobilni telefon - šta je to pokušavao? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2020, 16:42

MISTERIOZNI MLADIĆ SA SAHRANE PATRIJARHA PONOVO UZBURKAO JAVNOST! Usred liturgije izvadio mobilni telefon - šta je to pokušavao? (FOTO)

Tokom cele liturgije, opela, beseda i ceremonije koja se sprovodila u čast i ime patrijarha Irineja građani Srbije imali su prilike da iznova i iznova viđaju malog, crnog, lepog i neznanog mladića.

Cele Srbija, region, ali i zemlje u svetu pratile su danas u žalosti i sa tugom sahranu 45. srpskog patrijarha Irineja u Hramu Svetog Save u Beogradu.

Podsetimo, patrijarh je preminuo u petak u 90. godini. Vest da je umro patrijarh Irinej stigla je nakon 15 dana teške >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << borbe sa korona virusom, koju je poglavar SPC izgubio nakon što mu se drastično pogoršalo zdravstveno stanje.

Liturgija u Hramu Svetog Save je počela u 9.00 časova, među prisutnima je bio skoro kompletan državni vrh, ali i mnogobrojni ambasadori, kao i političari iz regiona.

Na sahrani patrijarha Irineja govorili suepiskop bački Irinej, mitropolit Hrizostom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i prota Petar Lukić.

Međutim i pored velikog broj građana i sveštenih lica koji su danas bili u Hramu Svetog Save gde je sahranjen patrijarh Irinej, posebnu pažnju privukao je mladić koji je takođe deo sveštenih lica.

Naime, s obzirom na epidemiološku situaciju u Srbiji, prenos sahrane patrijarha Irineja građani Srbije mogli su da prate preko malih tv ekrana, kako bi se širenje virusa suzbilo i sprečilo njegovo dalje širenje. Od momenta kada je liturgija u Hramu u devet časova počela, kao i uživo prenos, svima je zapao za oko crni, mali dečak odeven u odore koje su slične našima, ali nije ličio na nas.

Kada je pokupio pažnju čitave zemlje, kao i svih prisutnih ljudi u Hramu pojavila se informacija u vidu obaveštenja ko je zapravo taj mladić. Kako se saznaje, reč je o đakonu mitropolita Ilariona Alfejeva koji je i predsednik Odseka spoljnih crkvenih veza Ruske pravoslavne crkve.

Ali ni tu nije bio kraj, društvene mreže ne prestaju da pišu o ovom mladiću i njegovom narednom postupku. Naime, nakon objašnjenja ko je i odakle je ovaj mladić došao, pojavila se fotografija na kojoj se vidi kako mladić u Hramu, usred liturgije i opela pokojnom patrijarhu Irineju pokušava da svojim mobilnim telefonom fotografiše ili sebe ili neki momenat.

Nakon njegovog iznenađujućeg lika među srpskim sveštenstvom koji smo danas iznova i iznova gledali, sada nam ostaje da sačekamo i objašnjenje na ovu fotografiju.

Da li je mladić pokušao da uhvati poslednji "selfi" sa pokojnim patrijarhom ili je pak pokušao da uhvati neki drugi momenat sa sahrane patrijarha SPC Irineja ostaće misterija.

Kako najviše komuniciraš sa prijateljima?

Choices Putem poruka

Razgovor telefonom

Uživo

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

patrijarh Irinej sahrana Rusija mladić kamera Hram Svetog Save liturgija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.