MISTERIJA - GDE JE PRIGOŽIN? Lukašenko otkrio da je vođa Vagnerovaca u Rusiji, oglasio se Kremlj

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 16:15

MISTERIJA - GDE JE PRIGOŽIN? Lukašenko otkrio da je vođa Vagnerovaca u Rusiji, oglasio se Kremlj

Nakon izjave Lukašenka, oglasio se Kremlj.

Kremlj je objavio danas da ne prati kretanje vođe ruskih plaćenika Jevgenija Prigožina nakon što je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, posrednik dogovora o okončanju prošlomesečne oružane pobune u Rusiji, otkrio da Prigožin više nije u Belorusiji.

- Ne, ne pratimo promene lokacije Jevgenija Prigožina, nedostaje nam sredstava i volje za to - rekao je porparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novinska agencija Interfax.

Lukašenko je izjavio danas da je šef paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin u Rusiji, uprkos sporazumu koji predviđa njegov odlazak u Belorusiju nakon neuspele pobune 24. juna, i da "pouzdano zna" da je slobodan i da se nalazi u Rusiji.

Ruska državna televizija u sredu je žestoko napala Prigožina koji je prošli mesec pokrenuo oružanu pobunu i rekla da se istraga o tome šta se dogodilo još uvek energično sprovodi.

Prigožin, osnivač skupine plaćenika Vagner, preuzeo je kontrolu nad južnim ruskim gradom Rostovom na Donu 24. juna, zauzeo tamošnji zapovedni centar gde Rusija koordinira svoj rat u Ukrajini i poslao kolonu boraca prema Moskvi pre nego što je odustao nakon što je sklopio dogovor s Kremljom.

Peskov je rekao novinarima da još nije određen datum sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i Lukašenka i da ne može još da potvrdi detalje dnevnog reda. Lukašenko je ranije rekao da će Prigožin biti tema razgovora. 

Video pertaining to the search of Yevgeny Prigozhin's properties: pic.twitter.com/AAazPzx1MC

— Julia Davis (@JuliaDavisNews) July 5, 2023

U međuvremenu su se u ruskim medijima proširile fotografije Prigožinove rezidencije prilikom pretresa na dan pobune. Osim luksuznog uređenja imanja, na fotografijama se vidi oružje, zlato i velike količine novca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.