MILO ZNAO SVE O ŠVERCU KOKAINA? Budo Banana zagrmeo na suđenju: Znam da me država žrtvuje

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2022, 20:35

MILO ZNAO SVE O ŠVERCU KOKAINA? Budo Banana zagrmeo na suđenju: Znam da me država žrtvuje

Provođenjem pisanih dokaza, danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Budimiru Krstoviću i njegovoj ćerci Marini, za šverc 1.206 kilograma kokaina.

Obraćajući se sudu rekao je da je žrtva u ovom procesu i dodao da bi mu bilo lakše na optuženičkoj klupi nije i njegovo dete.

- Ja sam ovoj državi uplatio 250 do 300 miliona evra poreza i doprinosa. Nisam ovo zaslužio. Znam da me država žrtvuje. Moja porodica se obratila DEA-i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << , gospodinu Eskobaru i predstavnicima OEBS-a koji su tu i prate ovo suđenje. Ja pozivam predsednika države Mila Đukanovića, premijera Dritana Abazovića, Sergeja Sekulovića da posvedoče. Ranije su naveli da mi nemamo veze sa ovim, moja ćerka čuva sve te izjave. Siguran sam da policija ima saznanja čija je droga, ali nije smela ili htela da ide dalje - izjavio je danas okrivljeni Krstović.

Odbrana okrivljenih danas je osporila pravno nevaljan dokaz koji se u ovom postupku nalazi u spisima predmeta, a reč je o zapisniku o pretresu. Odbrana smatra da su iz toga proistekli i drugi pravno nevaljani dokazi.

Odbrana je zatražila da se iz spisa predmeta kao pravno nevaljan dokaz izuzme zapisnik o pretresanju magacinskih prostorija. Naveli su da pretres nije obavljen u prisustvu nekoga u tim prostorijama, te da tu nije bila ni Marina Krstović.

- Smatramo da svi dokazi koji su proizašli iz ovog dokaza su takođe pravnonevaljani. Moraju biti izuzeti jer su "zatrovani" radnjama policije koje su bile suprotne zakonu - izjavila je advokatica Bojana Franović.

Sa primedbama je nastavio i advokat Dragoljub Đukanović.

- Ono što optužene boli je droga identifikovana u nekoj stranoj luci, a kasnije u Luci Bar. Koja je potreba bila da se dopremi u magacin Krstović Budimira ostaće nepoznato. Dakle i carina i policija su zažmurili u Baru na postojanje ove droge. Jednaki efekt otkrivanja pošiljke mogao se stvoriti i u Luci. Mogao se pretres kontejnera odraditi i u Luci Bar, a ne u magacinu gde policija, iz samo njima znanih razloga, ne čekajući da vidi reakciju radnika kada ugledaju drogu, upala. I iz iskaza svedoka policijskih službenika, jasno je da se nije moglo videti i da ni radnici nisu znali da je droga u kontejneru - naglasio je advokat Dragoljub Đukanović i nastavio:

- Ono što me i kao čoveka i advokata boli, Budimira Krstovića poznajem više od 30 godina. Častan i pošten čovek. 32 godine njihova firma posluje i dalje je nastavila. Nadležni nisu zaustavili poslovanje. Razliku pravim između toga "nema dokaza" i kad je neko "pošten i nevin". Može biti i da je čovek kriv a da nema dokaza, a nevin je samo onaj koji nije počinio krivično delo. Ja kažem i garantujem da pred sudom imate nevine ljude. Ne treba dozvoliti da se optužnice ovako grade - naglasio je advokat Đukanović.

Dodao je da smatra da su Marina i Budimir Krstović žrtve kraha akcije policije i Višeg državnog tužilaštva, kao i političke igre.

- U čemu se sastojala ova policijska akcija. U tome da, pošto je bila totalni krah, policija uz pomoć VDT-a i suda pronađe način da se akcija proglasi uspešnom. Tražio se počinilac za kojeg i Carina i policija znaju da se nalazi mimo porodice Krstović. U svim svetskim i evropskim lukama drogu bi odmah zaplenili. Međutim, u kontakt sa nekim iz carina, sa lučkim radnicima, onaj čija je droga i onaj ko je trebao da je izvuče su odustali. Na konkretno pitanje šta bi se desilo da je droga bila u kontejneru koji je upućen za Beograd, službenik policije je u svedočenju kazao da bi na granici bila zaplenjena i da je to bila jedna od verzija - kazao je advokat Đukanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.