MILO ZAR TI NIŠTA SVETO NIJE? Barska policija podnela krivičnu prijavu protiv sveštenika zbog litije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2020, 18:57

MILO ZAR TI NIŠTA SVETO NIJE? Barska policija podnela krivičnu prijavu protiv sveštenika zbog litije

Saslušani su sveštenici O. A. (50), J. Lj. (44), P. M. (29), T. M. (38), P. J.( 65), R. N. (36) i S. S. (38).

Zbog litije održane 4. juna na ulicama Bara, barska policija podnela je krivičnu prijavu protiv sveštenika S. Z.

Iz Uprave policije saopštili su da ga sumnjiče da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

- Povodom javnog okupljanja u pokretu - litije koja je održana juče, 4. juna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u organizaciji Mitropolije - crnogorsko primorske, policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovala lica koja su učestvovala u organizaciji ovog događaja. Po nalogu nadležnog tužioca policija je podnela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z. S. (42) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti - piše u policijskom saopštenju.

Objasnili su da su saslušali i sveštenike O. A. (50), J. Lj. (44), P. M. (29), T. M. (38), P. J.(65), R. N. (36) i S. S. (38).

- Spisi su dostavljeni tužiliocu koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji dela. Policija intenzivno radi na identifikovanju i procesuiranju i drugih lica koja se dovode u vezu sa ovim događajem - piše u policijskom saopštenju.

Inače u jučerašnjoj litiji, koja je krenula ulicama Bara posle večernje službe u Hramu Svetog Jovana Vladimira, prisustvovalo je više stotina građana, a predvodili su je sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske.

U skladu sa smernicama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, od 1. juna omogućeno je okupljanje građana na javnom prostoru.

Prema tim smernicama omogućeno je organizovanje javnih događaja i okupljanja 200 osoba na otvorenim i zatvorenim prostorima uz poštovanje fizičke udaljenosti od dva metra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.