MILO ODLAZI U ISTORIJU? Skupština usvojila predlog, pokreće se postupak protiv Đukanovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2021, 19:20

MILO ODLAZI U ISTORIJU? Skupština usvojila predlog, pokreće se postupak protiv Đukanovića

Poslanici Skupštine Crne Gore danas su sa 41 glas za i 36 protiv usvojili Predlog za pokretanje postupka da li je predsednik Crne Gore povredio ustav.

Takođe usvojeni su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sportu, kao i Predlog zakona o unutrašnjim poslovima.

Za izmene i dopune Zakona o sportu glasalo je 75 poslanika, dok su dva bila uzdržana, dok je za Predlog zakona o MUP-u, glasala opozicija i URA, pa je za izmene glasao 41 poslanik, protiv ih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je bilo 28, a uzdržanih devet.

Predlog izmena podneli su poslanici opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Nikola Rakočević i Danijel Živković.

Poslanik DF-a Milan Knežević zamolio je URA da ne glasa za Zakon o MUP-u zajedno sa DPS-om, nakon čega je reagovao i poslanik Miloš Konatar, koji je kazao da će raditi u interesu građana. Knežević je naveo i da će u ponedeljak DF poslati zadnju ponudu parlamentarnoj većini.

- Vi ste glasali Predlog zakona o sportu sad DPS-om i to nema ništa sporno. Uvek ćemo se odazvati na poziv na dijalog sa DF-om, oće li stići poziv, na njima je. Mi smo svedoci da gledamo razne metode i strategije ovih dana pa da vidimo. Prihvatićemo poziv za razgovor - naglasio je Konatar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.