MILENA I IVA POKRENULE LAVINU: Profesor sa Veterinarskog prijavio kolegu: Dirao je studentkinje, skidao im grudnjak

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 10:57

MILENA I IVA POKRENULE LAVINU: Profesor sa Veterinarskog prijavio kolegu: Dirao je studentkinje, skidao im grudnjak

Hrabre glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić otvorile su pandorinu kutiju prijavom profesora glume Mike Aleksića i ohrabrile devojke širom zemlje, ali i regiona da prijave zlostavljače.

Nakon godina ćutanja mnoge žene u Hrvatskoj i susedstvu, ohrabrene našim hrabrim glumicama, progovaraju o seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju tokom karijere. Na zagrebačkim fakultetima sve je više prijava bivših i sadašnjih studentkinja koje iznose optužbe protiv svojih profesora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Profesor s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu Tomislav Gomerčić pomogao je bivšim studentkinjama s njegovog fakulteta koje su optužile jednog njegovog kolegu i u njihovo ime protiv njega podneo prijavu.

- Ima puno i konkretnih dokaza, od diranja, pa čak i skidanja grudnjaka i takvih stvari - rekao je Gomerčić.

Naveo je i primer nedavanja potpisa kako bi studentkinja više puta dolazila kod profesora.

- Očito je da se hrpa studenata izuzetno neugodno osećala u njegovom društvu. Verujem da je tim studentkinjama to bio pakao - rekao je Gomerčić. Dodao je kako on sam nije znao, ali da je velika većina studenata znala i bila svesna, a očigledno i ljudi koji su bili blizu tog profesora.

- Bile jesu očito prijave i pre, službene ili neslužbene, očigledno se znala ta atmosfera - rekao je Gomerčić i dodao da mu je neshvatljivo da se ništa nije ranije preduzelo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.