MESEC RAMAZANA POČINJE: Pravila koji svaki punoletni i zdrav musliman mora poštovati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 10:47

MESEC RAMAZANA POČINJE: Pravila koji svaki punoletni i zdrav musliman mora poštovati!

Danas sa zalaskom sunca počinje ramazanski post

 Danas sa zalaskom sunca počinje mesec ramazanskog posta koji je obavezan za sve punoletne i zdrave muslimane.

Ramazanski post traje 30 dana i završava se ramazanskim Bajramom.

Poglavari islamskih zajednica u zemljama regiona pozvali su vernike da se, zbog epidemije korona virusa, pridržavaju epidemioloških mera.

Ramazan je deveti mesec islamskog kalendara.

Muslimani, inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poste u svim godišnjim dobima s obzirom na lunarni kalendar.

Godina muslimanskog kalendara kraća je za deset dana od sunčeve godine, pa se tako Ramazan pomera svake godine za deset dana. Ko posti 36 godina redovno, postio je Ramazan u svako godišnje doba i u svim mesecima i danima.

U skladu sa trenutnom situacijom, verski život tokom meseca Ramazana biće organizovan u u skladu sa posenim merama zbog pandemije, a one su različite od zemlje do zemlje.

Ramazanski bajram je islamski praznik kojim se obeležava kraj meseca posta ramazana.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje Ramazanski post, vernici mogu primiti vakcinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021

Za muslimanske vernike večeras nastupa mesec ramazan u 1.442 islamskoj (hidžretskoj) godini, a sutra je prvi dan posta koji će trajati 30 dana i u kome se vernici od zore do zalaska sunca uzdržavaju od jela, pića, telesnih zadovoljstava, kao i od grešnih misli i dela...Ramazan se smatra najvažnijim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Novi Pazar: Počinje mesec Ramazana

Izvor: B92, 12.Apr.2021

Sutra sa zalaskom sunca počinje mesec ramazanskog posta koji je obavezan za sve punoletne i zdrave muslimane..Ramazanski post traje 30 dana i završava se ramazanskim bajramom...Poglavari islamskih zajednica u zemljama regiona pozvali su vernike da se, zbog epidemije korona virusa, pridržavaju epidemioloških...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.