MEKSIKO PRISTUPA BRIKS-U VEĆ OVE GODINE? Pratimo razvoj situacije sa interesovanjem

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 08:05

MEKSIKO PRISTUPA BRIKS-U VEĆ OVE GODINE? "Pratimo razvoj situacije sa interesovanjem"

Ministrastvo je demantovalo navode pojedinih medija.

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika demantovalo je navode da ta zemlja nastoji da se pridruži BRIKS-u, dodajući da sa interesovanjem prati razvoj situacije.

- Povodom navoda koji kruže u medijima o navodnoj kandidaturi Meksika za ulazak u BRIKS 2024. godine, Ministarstvo spoljnih poslova saopštava da je ta izjava nepouzdana. Meksiko nije podneo zahtev za pridruživanje grupi, ali prati razvoj situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s interesovanjem, zbog ekonomske težine zemalja članica i bilateralne trgovine koju naša zemlja vodi sa članicama - saopšteno je iz Ministarstva.

 Prethodno su pojedini mediji u Meksiku objavili da ta zemlja namerava da se pridruži BRIKS-u u ovoj godini.

Meksički predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u avgustu 2023. da Meksiko ne namerava da se pridruži BRIKS-u, iako pozdravlja učešće drugih zemalja u organizaciji, iz ekonomskih i geopolitičkih razloga.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.