MARTIN UMRO U MUKAMA, pretučen nasmrt: Umesto da slavimo punoletstvo, mi ga sahranjujemo

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2019, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARTIN UMRO U MUKAMA, pretučen nasmrt: "Umesto da slavimo punoletstvo, mi ga sahranjujemo"

Zbog sumnje da su u Novom Kneževcu ubili Martina Barnu, koji je tek trebao da napuni 18 godina, uhapšeni su M. D. (19), J. D. (18), kao i dvojica maloletnika starosti 16 i 15 godina.

Oni su osumnjičeni da su nakon kraće rasprave počeli da šutiraju mladića i da ga udaraju rukama i nogama.

Martinovo telo je pronađeno u parku u Novom Kneževcu 18. septembra ove godine, bez vidljivih povreda.

Telo je pronašla jedna meštanka, koja je izašla ujutru da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošeta ljubimca.

- Ujutru u 7 sati sam izašla sa kucom da se prošetam i videla sam da neko leži zgrčeno. Leđa su se videla i bila su modra. Mislila sam da neko pijan leži. Kada sam se približila, onda sam videla da je mrtav dečko - ispričala je meštanka Novog Kneževca.

Ona je odmah pozvala policiju, koja je, kaže, stigla za nepunih pet minuta.

Obdukcija je pokazala da je nesrećnom mladiću od siline udarca u stomak pukla jetra, a nakon što je utvrđeno da je smrt nastupila nasilno, klupko ovog zločina počelo je da se odmotava i efikasnom reakcijom policije ubrzo su uhapšena četvorica mladića kojima je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Prema rečima Martinovog dede Nemeta Nandora, njegov unuk je i ranije bio na meti privedenih mladića. Kako kaže, četvorka je nasrnula na njegovog unuka i veče pre tragedije, ali i mesec dana pre toga, kada je Martin morao da potraži i pomoć lekara.

- Onda su ga pretukli totalno, toliko da je stigao u bolnicu, onda su ga i šili u bolnici - rekao je Nandor i dodao da su su policiju obavestili kada su mu razbili glavu, odnosno kada su mu rascepali uvo.

Nezvanično, policiji je 13. avgusta prijavljena tuča između uhapšenog M. D. i preminulog mladića. Martinu su tom prilikom konstatovane lakše telesne povrede i policija je po nalogu Tužilaštva podnela prekršajnu prijavu protiv M. D.

Strašna vest o smrti sina Martina, njegovog oca Ištvana Barnu, dočekala je u Mađarskoj, gde inače radi.

- Umesto da uskoro, 12. novembra proslavljamo njegov 18. rođendan, Martina smo sahranili u petak. Da se nešto strašno dogodilo, obavestila me je moja starija sestra Timea, ali je veza bila loša. Seo sam u auto i iz Mađarske pohitao za Novi Kneževac. Čim sam prešao granicu, pozvao sam je telefonom. Samo sam je pitao: "Da li je ono najgore?". Odgovorila mi je potvrdno - ispričao je u suzama očajan Ištvan.

On je dodao da ne zna o su mladići osumnjičeni za ubistvo.

- Ne znam ko su napadači i i zašto su pretukli Martina. Čuo sam su se oni skoro pa živeli na ulici. Očekujem da budu adekvatno kažnjeni - rekao je otac ubijenog tinejdžera.

NEVIĐENA DRAMA! Mladić krenuo da se BACI SA MOSTA - policajac ga uhvatio u poslednjoj sekundi, munjevitom reakcijom spasio život (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.