MARIO VARGAS LJOSA U BEOGRADU: Stotinu Beograđana susrelo se sa nobelovcem!

Izvor: Kurir, 23.Jun.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARIO VARGAS LJOSA U BEOGRADU: Stotinu Beograđana susrelo se sa nobelovcem!

Peruanski nobelovac, Mario Vargas Ljosa okupio je danas ogroman broj Beograđana koji su došli da upoznaju čuvenog pisca i dobiju autogram.

U kratkoj poseti našoj zemlji, u organizaciji izdavačke kuće "Laguna", Ljosa je danas boravio u Beogradu, dok sutra odlazi u Novi Sad.

On je danas u knjižari Delfi potpisivao svoje knjige koje je izdala Laguna i okupio nešto više od stotinu ljudi ispred SKC-a.

Sve je počelo 2008. godine kada su objavljene "Avanture >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nevaljale devojčice". Marija Vargasa Ljosu čitali su mnogi, ali od kada je dobio Nobelovu nagradu za književnost, 2010. godine, čitaju ga svi.

Usledili su romani "Pohvala pomajci", "Pantaleon i posetiteljke", "Povest o Majti", "Jarčeva fešta", "Grad i psi", "Razgovor u Katedrali", "Keltov san", "Zelena kuća", "Rat za smak sveta", "Diskretni heroj" i, prvi put na srpskom jeziku, memoari "Riba u vodi".

Prepoznatljivim majstorskim stilom Mario Vargas Ljosa u svojim memoarima iznosi jednostavnu istinu o ključnim fazama svog života pružajući nam motive iz kojih su nastala njegova najvažnija književna dela i mogućnost da ih sagledamo u novoj ravni.

"Riba u vodi" predstavlja ne samo strasno i neizostavno svedočanstvo već i jednu od najznačajnijih knjiga iz njegovog celokupnog književnog opusa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.