MARIN LE PEN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Milionska pronevera evropskih javnih fondova?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 21:01

MARIN LE PEN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Milionska pronevera evropskih javnih fondova?!

Evropski parlament procenio je štetu u 2018. na 6,8 miliona evra za period od 2009. do 2017. godine.

Francusko pravosuđe je danas naložilo suđenje liderki krajnje desnice, Marin Le Pen, njenoj stranci i protiv još 26 ljudi u istrazi o proneveri evropskih javnih fondova od 2004. do 2016. godine.

Marin Le Pen, koja je uvek osporila bilo kakav prekršaj u tom slučaju, biće suđeno za proneveru javnih sredstava i saučesništvo tokom ovog suđenja zakazanog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za jesen 2024. u Parizu, nekoliko meseci posle evropskih izbora.

Njen otac, Žan-Mari Le Pen, suosnivač 1972. ekstremno desničarske stranke Nacionalni front, preimenovan u Nacionalno okupljanje, takođe će biti na optuženičkoj klupi zajedno sa ličnostima francuske ekstremne desnice i 11 poslanika u Evropskom parlamentu.

Istraga je počela u martu 2015. godine kada je Evropski parlament saopštio da je kancelariji EU za borbu protiv prevara uputio moguće nepravilnosti koje je počinila stranka u vezi sa isplaćenim platama pomoćnicima poslanika.

Evropski parlament procenio je štetu u 2018. na 6,8 miliona evra za period od 2009. do 2017. godine.

Druge francuske stranke se sumnjiče da su uspostavile sličan sistem pronevere sredstava dodeljenih njihovim poslanicima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.