Desničarka oštetila evropske fondove za 6,8 miliona evra; Marin le Pen uskoro pred sudom

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 20:41

Desničarka oštetila evropske fondove za 6,8 miliona evra; Marin le Pen uskoro pred sudom

Francusko pravosuđe je danas naložilo suđenje liderki krajnje desnice Marin Le Pen i njenoj stranci u istrazi o proneveri evropskih javnih fondova.

Marin Le Pen, koja je uvek osporila bilo kakav prekršaj u tom slučaju, biće suđeno za proneveru javnih sredstava i saučesništvo tokom ovog suđenja zakazanog za jesen 2024. u Parizu, nekoliko meseci posle evropskih izbora.

Njen otac Žan-Mari Le Pen, suosnivač 1972. ekstremno desničarske stranke Nacionalni front, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preimenovan u Nacionalno okupljanje, takođe će biti na optuženičkoj klupi zajedno sa ličnostima francuske ekstremne desnice i 11 poslanika u Evropskom parlamentu.

Istraga je počela u martu 2015. godine kada je Evropski parlament saopštio da je kancelariji EU za borbu protiv prevara uputio moguće nepravilnosti koje je počinila stranka u vezi sa isplaćenim platama pomoćnicima poslanika.

Evropski parlament procenio je štetu u 2018. na 6,8 miliona evra za period od 2009. do 2017. godine.

Druge francuske stranke se sumnjiče da su uspostavile sličan sistem pronevere sredstava dodeljenih njihovim poslanicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARIN LE PEN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Milionska pronevera evropskih javnih fondova?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023

Evropski parlament procenio je štetu u 2018. na 6,8 miliona evra za period od 2009. do 2017. godine...Francusko pravosuđe je danas naložilo suđenje liderki krajnje desnice, Marin Le Pen, njenoj stranci i protiv još 26 ljudi u istrazi o proneveri evropskih javnih fondova od 2004. do 2016. godine...Marin...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.