MARIJA ZAHAROVA: Obama je uništio odnose Rusije i Amerike

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARIJA ZAHAROVA: Obama je uništio odnose Rusije i Amerike

To je bio pokušaj uništavanja bilateralnih odnosa

Zaharova je izjavila kako je predsednik SAD Donald Tramp tek počeo da rukovodi zemljom i da mu treba dati šansu da poboljša odnosa sa Rusijom.

Prema njenim rečima, pre Obamine administracije američki mediji su objavljivali "ni pozitivne, niti neutralne vesti iz Rusije".

- Samo loše stvari o terorističkim napadima, korupciji i slično. Ali, za vreme Obamine administracije suočili smo se sa apsolutno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugačijim pristupom prema Rusiji. To je bila neka vrsta pokušaja da se unište bilateralni odnosi pa se objavljivalo mnogo lažnih vesti - kazala je Zaharova.

Ona je napomenula da nije sigurna da je Vašington odgovoran za to, ali je istakla da je u periodu Obamine administracije bio "apsolutno negativan odnos" prema Rusiji.

Istovremeno je odbacila optužbe Zapada da je Rusija objavljivala lažne vesti da bi postigla geopolitičke ciljeve.

- Pokažite mi bar jedan primer. Ja mogu da iznesem na tone, milijarde primera kako zapadni mediji šire lažne vesti o Rusiji - kazala je ona.

Na pitanje zašto se odnosi Rusije i SAD nisu poboljšali od kako je Tramp došao na funkciju predsednika, Zaharova je odgovorila:

- Tek je počeo. Samo mu dajte šansu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.