MANDIĆ I KNEŽEVIĆ POSLE RAZGOVORA O NOVOJ VLADI: Nismo se danas dogovorili, a želimo da vas obradujemo! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 12:59

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ POSLE RAZGOVORA O NOVOJ VLADI: "Nismo se danas dogovorili, a želimo da vas obradujemo!" (VIDEO)

Dogovor još uvek nije postignut

Na današnjem sastanku između jednog od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore, Andrije Mandića, i lidera Pokreta Evropa sad, Milojka Spajića, nije postignut dogovor.

Mandić je izjavio novinarima da se danas nisu dogovorili, ali su započeli razgovore. On je ponovio da je ZBCG prihvatljiva platforma PES-a i da veruje da će sve biti dobro nakon što PES završi razgovore s drugim strankama koje planiraju da formiraju vladu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mandić je naglasio da žele što pre postići dogovor kako bi Crna Gora mogla dobiti vladu i krenuti napred. Nakon sastanka, najavio je da će se obratiti saopštenjem.

Predstavnici PES-a i koalicije ZBCG počeli su pregovore o formiranju Vlade koje je inicirao predsjednik PES-a Milojko Spajić.Poziv Spajića prihvatile su i Demokrate, sa kojima će razgovarati u 13h.https://t.co/Q1v3DZM6EE pic.twitter.com/01JFe3v1C5

— RTCG (@RTCGme) July 20, 2023

Nismo se danas dogovorili, a želimo da vas obradujemo - rekao je Mandić.

Nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore, Milan Knežević, takođe je prisustvovao sastanku i kratko je rekao novinarima da su danas formalno počeli pregovore. Saglasili su se da su im prihvatljivi principi koje im je PES uputio. Knežević je dodao da su razgovarali samo o principima na kojima bi počivala buduća vlada, ali nisu razgovarali o raspodeli resora u vladi.

 Nismo načelno razgovarali o resorima, već samo o principima buduće vlade koja treba da bude fokusirana na pristupanju EU i ekonomskom programu - kazao je Knežević i dodao da su saglasni sa principima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mandić i Knežević: Principi PES-a prihvatljivi, ali dogovor o vladi nije postignut

Izvor: Danas, 20.Jul.2023

Lideri koalicije Za budućnost Crne Gore, Milan Knežević i Andrija Mandić, izjavili su da su im prihvatljivi principi Pokreta Evropa sad za formiranje nove vlade, ali da na današnjem sastanku nije postignut dogovor o njihovom učešću u izvršnoj vlasti i da nije bilo reči o podeli resora.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.