MALOBROJNA AKCIJA U RUSIJI: Okupilo se nekoliko žena, šalju poruku Juliji Navaljnoj (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2021, 19:12

MALOBROJNA AKCIJA U RUSIJI: Okupilo se nekoliko žena, šalju poruku Juliji Navaljnoj (FOTO/VIDEO)

Skup trajao veoma kratko

Malobrojna ženska akcija, podrške ženi Alekseja Navaljnog koja je otputovala u Nemačku, održana je u centru Moskve i Sankt Peterburgu.

Akcije su počele oko 14.00 po moskovskom vremenu, devojke su napravile lanac solidarnosti, kao na beloruskim protestima 2020. godine.

VIDEO: 🇷🇺❤️ Around 300 women formed a human chain in #Moscow on Sunday in temperatures of -13 degrees Celsius, using Valentine's Day to express support >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << for the wife of jailed opposition leader Alexei #Navalny and political prisoners pic.twitter.com/CM0OnmswRs

— AFP News Agency (@AFP) February 14, 2021

Učesnice su uzvikivale parole podrške Navaljnog, organizatori su im delili čokoladice, kafu i čaj. Akcija je završena u 16.00. Policija je šetala centrom grada, niko nije uhapšen.

U Peterburgu je održana slična akcija: nekoliko desetina devojaka, držeći u rukama cveće, napravili su lanac na obali Neve. Do 16.00 akcija je bila završena. Niko nije bio uhapšen.

Početkom nedelje "Špigel", pozivajući se na sopstvene informacije, saopštio je da je Julija Navaljna doputovala u Frankfurt na Majni, u privatnu posetu. Drugi detalji nisu poznati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.