MALA SOFIJA SE OPORAVLJA A POSLANIK SAD CUTI Risticevicu da li te je sad bar malo sramota

Izvor: medio.rs, 05.Feb.2017, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALA SOFIJA SE OPORAVLJA A POSLANIK SAD CUTI Risticevicu da li te je sad bar malo sramota

Dok su Srbija i dijaspora pre dva meseca prikupljale novac za operaciju male Sofije, narodni poslanik Marijan Rističević je na društvenim mrežama povezivao bolesno dete sa politikom.

Sada, kada je jedno poglavlje Sofijine priče uspešno zatvoreno, nakon što je mala heroina junački izdržala dve teške operacije u Parizu i pobednički se vratila kući, od Rističevića roditelji devojčice nisu dobili ni reč izvinjenja. A trebalo je, jer se pokazalo da su oni ipak dobro procenili >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << da je za Sofiju jedini spas lečenje u Francuskoj.

Kako bi stavili tačku na ovu priču i saznali da li je poslanik Rističević posle dva meseca promenio mišljenje, i možda se pokajao što je uopšte pomenuo bolesno dete, koje ne samo da nema veze sa kampanjom, već se grčevito bori za život, pozvali smo ga juče telefonom.

- Nemam komentar - rekao je kratko Rističević.

Kako je novinaru najlakše da napiše da druga strana nema komentar, pozvali smo ga još jednom da mu pružimo šansu da kaže nešto o tom slučaju.

- Šta hoćete, zašto ste toliko bezobrazni, nemam komentar - ponovio je Rističević, uz napomenu da prestanemo da ga uznemiravamo.

Dakle, čak i posle dirljive priče o svemu što je devojčica iz Niša preživela u protekla dva meseca, Rističević očigledno i dalje stoji iza svojih tvitova. A da podsetimo, jedan od njih je glasio: "DS su čudo. Ćerki jednog od njih 2015. godine RFZO platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi platili kampanju".

Da pojasnimo, RFZO je devojčici 2015. platio operaciju u Parizu i tačno je da je RFZO želeo da plati još jednu operaciju, ali ne u Parizu, već u Italiji, i to u bolnici koja nije specijalizovana za Sofijinu bolest. Kako je život deteta bio ugrožen, a bukvalno su minuti bili u pitanju, roditelji su se izborili i uspeli da sakupe novac za pet dana, pa je Sofija operisana u Parizu. I to se pokazalo kao ispravno...

Kako je "Blic" već pisao, jedino lekari u toj pariskoj bolnici koriste metodu lečenja koja je mogla da pomogne maloj Sofiji.

Operisana čak deset puta

Sofija Nikolić je jednoipogodišnja devojčica koja se bori sa teškom anomalijom, rascepom između jednjaka i dušnika, pa je sva hrana koju bi uzimala odlazila u pluća. S obzirom na to da je ovo redak slučaj, jer svega dvoje ili troje pacijenata u svetu ima ovakav problem, lekari u Srbiji nisu mogli da pomognu detetu, pa je lečenje započeto u Parizu. Posle 10 mučnih operacija, devojčica je sada kod kuće, gde se oporavlja od poslednje operacije.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.