MAKRON PRATIO DOGAĐAJE U RUSIJI IZ SATA U SAT: Otkriva šta se to dešava u ruskom taboru i poziva na OPREZ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 07:18

MAKRON PRATIO DOGAĐAJE U RUSIJI IZ SATA U SAT: Otkriva šta se to dešava u ruskom taboru i poziva na OPREZ!

Situacija se još uvek razvija

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da pobuna paravojne formacije ''Vagner''  protiv vojnog liderstva Rusije pokazuje, kako je naveo, ''podele unutar ruskog tabora'' i ukazuje na krhkost ruskih oružanih snaga.

Makron je za izdanje dnevnog lista ''Provans'' rekao, povodom događaja u Rusiji, da treba biti oprezan jer se situacija i dalje razvija.

- Ali to pokazuje podele koje postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << unutar ruskog tabora, na krhkost kako njene armije, tako i njenih pomoćnih snaga, kao što je grupa Vagner - rekao je Makron. On je dodao da je događaje u Rusiji pratio ''iz sata u sat".

- Sve ovo treba da nas drži na oprezu i potpuno opravdava podršku koju dajemo Ukrajincima u njihovom otporu - poručio je Makron za marsejski list pred današnju posetu tom gradu na jugu Francuske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasio se Makron: Pratio sam iz sata u sat

Izvor: B92, 26.Jun.2023

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da pobuna privatne vojne formacije ''Vagner'' pokazuje, kako je naveo, ''podele unutar ruskog tabora''...Makron je za današnje izdanje dnevnog lista ''Provans'', povodom događaja u Rusiji, rekao da treba biti oprezan jer se situacija i dalje razvija..."Ali...

Nastavak na B92...

OGLASIO SE BAJDEN! Prvi put komentarisao dešavanja u Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023

Bajden je rekao da je uputio tim za nacionalnu bezbednost da pažljivo prati subotnje događaje u Rusiji...Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da SAD "nemaju nikakve veze" sa subotnjim događajima u Rusiji, kada je šef Vagnera Jevgenij Prigožin navodno podstakao oružanu pobunu protiv Kremlja...Bajden...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.