OGLASIO SE BAJDEN! Prvi put komentarisao dešavanja u Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 18:43

OGLASIO SE BAJDEN! Prvi put komentarisao dešavanja u Rusiji

Bajden je rekao da je uputio tim za nacionalnu bezbednost da pažljivo prati subotnje događaje u Rusiji.

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da SAD "nemaju nikakve veze" sa subotnjim događajima u Rusiji, kada je šef Vagnera Jevgenij Prigožin navodno podstakao oružanu pobunu protiv Kremlja.

Bajden je rekao da je uputio tim za nacionalnu bezbednost da pažljivo prati subotnje događaje u Rusiji i da mu izveštava iz sata u sat i da se pripremi za niz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << scenarija.

Rekao je da je takođe razgovarao sa ključnim saveznicima Sjedinjenih Država tokom vikenda kako bi se "uverio da smo svi na istoj strani".

- Od ključnog je značaja da budemo usklađeni u našem odgovoru i koordinisani u onome što treba da predvidimo -  rekao je on, dodajući da su se sve strane složile da "moramo da se uverimo da Putinu ne damo izgovor da za to krivi Zapad ili da okriviti za ovo NATO".

- Jasno smo stavili do znanja da nismo umešani. Nismo imali ništa s tim. Ovo je bio deo borbe unutar ruskog sistema - dodao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bajden prvi put o pobuni u Rusiji: Pratili smo situaciju iz sata u sat

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2023

Predsjednik SAD Džozef Bajden rekao je da SAD "nemaju nikakve veze" sa subotnjim događajima u Rusiji, kada je šef Vagnera Jevgenij Prigožin navodno podstakao oružanu pobunu protiv Kremlja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.