MAJKA TROJE DECE DOBITNICA BROJNIH NAGRADA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE: Ja neću stati i Srbija ne sme da stane! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2023, 15:16

MAJKA TROJE DECE DOBITNICA BROJNIH NAGRADA ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE: "Ja neću stati i Srbija ne sme da stane!" (VIDEO)

Njeno udruženje pomoglo je mnogima.

Vanja Petković, majka troje dece, od kojih su dvojica mladi glumci SNP, doktorand zaštite životne sredine, po majci Slovakinja po ocu Hrvatica, iz Novog Sada, ističe da je njeno udruženje "Čepom do osmeha" uspelo da kroz rad obezbedi 83 pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

-Uklonili smo i reciklirali milion i 400 hiljada kilograma otpada, otvorili prvo inkluzivno igralište, obišli smo 104 opština i gradova u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sa 100.000 mališana razgovarali o zaštiti životne sredine i empatiji i solidarnosti prema osobama sa invaliditetom. Zbog toga smo nagrađeni od austrijske ambasade sa nagradom Energy Globe award, od Privredne komore Srbije dobili smo nagradu za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert", a od USAID-a nagradu "Pokretači promena i najbolja dugoročna volonterska akcija u Srbiji". Dobitnica sam i evropske nagrade za filantropiju. A ja tu neću stati, a i Srbija ne sme da stane- istakla je Petković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.