MAJKA DEČAKA UBICE HITNO POKLANJA SVU IMOVINU! Obilazi notare sa JEDNIM ZAHTEVOM - evo šta traži!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 21:57

MAJKA DEČAKA UBICE HITNO POKLANJA SVU IMOVINU! Obilazi notare sa JEDNIM ZAHTEVOM - evo šta traži!

Majka na ovu odluku suda ima pravo žalbe.

Porodica dečaka ubice, na čelu sa njegovom majkom, na sve načine pokušava da zaštiti svoju imovinu, o čemu svedoči i činjenica da je ona nakon što je njen sin ubio devet svojih vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" krenula da obilazi notarske kancelarije sa ciljem da prebaci svu porodičnu imovinu na rođake.

Majka je dala punomoćje advokatu sa ciljem da pokloni svoju imovinu, odnosno, da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je prebaci na rođake.

- Pojavila se u nekoliko notarskih kancelarija, ali su je u svakoj odbili - navodi se.

Pored nje, oko prenosa imovine raspitivao se i dečakov otac koji je, kako smo pisali tražio da mu se dovede notar u pritvor gde je smešten nakon što je njegov sin izvršio masovno ubistvo.

Međutim, otuđenje imovine, prebacivanje na druge osobe, prodaja im je zabranjena do daljnjeg i to odlukom Višeg suda u Beogradu.

- Advokat porodica je podneo zahtev Višem sudu da se ocu dečaka ubice zabrani da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik, a u koje spadaju stan u Beogradu, delovi poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo. S obzirom i na to da je otac dečaka ubice tražio notara kako bi mu bilo omogućeno da raspolaže svojom imovinom, što znači da može i da je proda, sud je doneo odluku da mu se to zabrani - kažu.

To znači da majka neće moći da proda ništa što je u njegovom vlasništvu dokle god traje istraga, odnosno postupak protiv njega. Tek kada bude doneta pravosnažna odluka - on bude osuđen ili oslobođen, on će moći da raspolaže svojim nepokretnostima.

- U slučaju da on bude osuđen postojaće imovina kojom će moći da se namire zahtevi porodica ubijene dece. Sud štiti porodice i ovom odlukom on neće moći ništa da proda dokle god traje postupak - kažu.

Podsetimo, ocu dečaka ubice na teret se stavlja krivično delo - teška dela protiv opšte sigurnosti kojem je zaprećena kazna od 12 godina.

Njemu je početkom meseca ponovo produžen pritvor za 30 dana, nakon što je uhapšen pošto je njegov sin izvršio stravičan zločin.

Tužilaštvo je protiv majke i oca dečaka pokrenulo i predistragu kako bi se utvrdilo da li su zlostavljali i zanemarivali sina.

Povodom ovog slučaja, majka dečaka je dala iskaz u policiji gde je govorila o ponašanju svog sina na dan zločina, ali i ranijih dana.

Ona je, kako smo pisali, rekla da je kobnog 3. maja ustala prva kako bi napravila doručak za dečaka i njegovu sestru. Njen muž je otišao na posao, posle čega je probudila decu. Tvrdi da čak ni tada nije primetila nešto čudno u ponašanju sina, osim što je tokom doručka i spremanja bio usporen.

- Dečak je majci navodno rekao da ne brine, jer nastavnica ume da zakasni. Majka tvrdi da je zatim otišla da odveze ćerku u školu, a dečak je ostao kod kuće i sam se spremao - kažu.

Sat vremena kasnije majka je čula za pucnjavu u škol. Policajcima je ispričala da je mislila da joj je sin ranjen u pucnjavi, te je odmah otišla do škole, gde je saznala istinu.

- Majka kaže da je bila izbezumljena, da joj je i dalje teško da poveruje da je njen sin to uradio i uporno tvrdi da ništa nije ukazivalo da je ovako nešto moglo da se dogodi. Istakla je da i sama vapi za objašnjenjem i odgovorima - kažu.

Podsetimo, učenik sedmog razreda beogradske škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja je u školu ušao sa očevim pištoljem. Kobnog dana ispalio je hice u pravcu čuvara škole, Dragana Vlahovića, a potom usmrtio i dve dežurne učenice. Trinaestogodišnjak se zatim uputio ka kabinetu istorije gde je ubio još sedam školskih drugara, a ranio takođe pet učenika i nastavnicu istorije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.