Lukić: Srpski turisti u Tunisu dobro, i obavešteni o vanrednom stanju

Izvor: Prva.rs, 05.Jul.2015, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukić: Srpski turisti u Tunisu dobro, i obavešteni o vanrednom stanju

Rekavši da se predsednik Tunisa posredstvom televizije obraća naciji povodom uvođenja vanrednog stanja, osam dana nakon terorističkog napada na turiste u Susu, ambašador Lukić je rekao Tanjugu u telefonskoj izjavi da će vanredno stanje trajati 30 dana i da će biti produžavano ukoliko za to bude potrebe.
"Vanredno stanje zapravo daje prava snagama bezbednosti, Nacionalne garde i pojedinim jedinicama vojske da mogu da zaustave i pretresaju  u situacijama gde ima osnovane sumnje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << opasnost od terorističkih akcija, a u nekim mestima mogu biti preduzete i mere ograničenja kretanja, sve radi bezbednosti", ukazao je ambašador Lukić.
On je objasnio da su na ulicama već bile primetne pojačane policijske snage, a da je vanredno stanje uvedeno radi njihovog efikasnijeg delovanja. 
"Od naših agencija u Tunisu trenutno funkcioniše jedino "Sun Line travel", obvestili su sve turiste o situaciji, o uvođenu vanrednog stanja. U toku su redovni ispraćaji turističkih grupa, u utorak se u Srbiju vraća naredna grupa gostiju, a do sledećeg petka je ostalo još 40 do 50 naših turista koji letuju u Tunisu", kaže ambašador Lukić i još jednom podvlači da su svi dobro.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Vanredno stanje u Tunisu, turisti iz Srbije dobro

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2015

Svi turisti iz Srbije u Tunisu su dobro, obavešteni su o uvođenju vanrednog stanja u toj zemlji, u kontaktu su sa ambasadom i za njih su stalno otvorene telefonske linije ambasade, izjavio je ambašador Srbije u Tunisu Nikola Lukić...On je rekao da će vanredno stanje trajati 30 dana i da će biti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.