Lovefest organizuje prvu Kancelarijadu u Srbiji

Izvor: Blic, 30.Jul.2013, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovefest organizuje prvu "Kancelarijadu" u Srbiji

U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Guarana Lovefest organizuje prvu "Kancelarijadu" u Srbiji.

Od 1. do 3. avgusta na skupu posvećenom novoj generaciji, učestvovaće mladi lideri iz više od 140 opština u Srbiji. Učesnicima će se obratiti državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport Nenad Borovčanin, kao i brojni predstavnici nacionalnih i medjunarodnih donatora, ambasada i medjunarodnih institucija.

Tako će festival, čiji je jedan od strateških >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ciljeva omladinski aktivizam i borba za prava i bolju budućnost mladih, od ove godine direktno učestvovati u akcijama osnaživanja glasa omladine u institucijama Republike Srbije, saopštili su organizatori.

Na trodnevnoj konferenciji mladi će imati priliku da saznaju kako određene institucije definišu i sprovode aktivnosti, koje utiču na sadašnje i stvaraju osnove za razvoj budućih generacija mladih.

Jedan od prvih rezultata do kojeg će dovesti partnerstvo Ministarstva omladine i sporta i zvanično najvećeg omladinskog festivala u Srbiji je uspostavljanje rada Asocijacije kancelarija za mlade.

To telo će pratiti i koordinirati rad kancelarija za mlade u svim opštinama u Srbiji. Asocijacija će ujedno biti i direktan kontakt između Vlade Republike Srbije i mladih u našoj zemlji, a osnovni cilj njenog stvaranja je zalaganje za bolju budućnost i rešavanje konkretnih pitanja omladine u Srbiji.

Na festivalu će biti predstavljena i evropska kampanja za borbu protiv govora mržnje na Internetu - "No Hate Speech zona", kojoj se Srbija među prvima priključila. Cilj projekta je sprečavanje širenja rasne, etničke, seksualne i svake druge netrpeljivosti na Internetu, posebno na društvenim mrežama.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.