Lovac pucao u fazana, a pogodio drugog lovca

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovac pucao u fazana, a pogodio drugog lovca

VALjEVO - Valjevska policija saopštila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv lovca S. J. jer je pucajući iz lovačke puške umesto fazana pogodio kolegu s kojim je bio u lovu.U saopštenju se upozoravaju lovci da paze kako i u šta pucaju jer je tokom vikenda na području Policijske uprave Valjevo evidentirano pet slučajeva u kojima su lovci prijavljeni da su nepropisno koristili oružje u lovu."U Gornjem Crniljevu, opština Osečina, juče je prilikom odstrela divljači, lovac S. J. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << iz Gornjeg Crniljeva , pucajući iz lovačke puške u u fazana, povredio drugog lovca M.J. iz istog mesta",.navodi valjevska policija.Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, navedeno je u saopštenju.Policija upozorava lovce da su dužni da pri rukovanju oružjem poštuju zakonske odredbe obuhvaćene Krivičnim zakonikom, Zakonom o javnom redu i miru, Zakonom o oružju i municiji, Zakonom o divljači i lovstvu, kao i druge zakonske propise koji regulišu ovu oblast.Najavljeno je i da će policija vršiti pojačanu kontrolu primene zakonskih propisa i prema onima kojih ih ne poštuju preduzimati represivne mere u cilju sprečavanja težih posledica po građane.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Lovac umesto divljači pogodio drugog lovca

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2013

Umesto fazana, lovac iz sela kod Osečine pogodio je drugog lovca, a tokom vikenda u Kolubarskom okrugu dogodila su se još četiri slična incidenta, saopštila je danas valjevska policija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.