Loše OPRAVDANJE: Američki ministar odbrane - ljudske žrtve NEIZBEŽNE u ratu protiv IS

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše OPRAVDANJE: Američki ministar odbrane - ljudske žrtve NEIZBEŽNE u ratu protiv IS

Po svaku cenu

 Američki ministar odbrane Džim Matis izjavio je danas da su ljudske žrtve neizbežne u ratu protiv Islamske države, ali da SAD čine sve moguće kako bi ih izbegle.

On je u intervjuu za CBS kazao da su ljudske žrtve "životna činjenica u ovakvoj situaciji", prenosi AFP.

- Učinili smo sve moguće, koristili smo mnoge šanse da izbegnemo ljudske žrtve, po svaku cenu -  rekao je Matis.

Prema njegovim rečima, SAD nisu promenile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravila angažmana, kao ni nameru da zaštiti nedužne.

Koalicija predvođena SAD izvodi vazdušne napade protiv ID u Iraku i Siriji od 2014. godine, a nevladine organizacije kažu da je u tim napadima stradalo više civila.

Pojedine NVO optužile su za povećani broj civilnih žrtava administraciju američkog predsednika Donalda Trampa, koja je ubrzala tempo borbe u nastojanjima da uništi džihadiste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Civilne žrtve su neizbežna životna činjenica - Matis

Izvor: Vostok.rs, 29.Maj.2017, 10:02

Izvor: Vostok, RT. . Civilne žrtve u ratu protiv terorizma su "životna činjenica", rekao je američki ministar odbrane Džejms Matis, insistirajući da su SAD "dobri momci" koji čine sve što je "ljudski moguće" da unište teroriste uz minimalnu "kolateralnu štetu".. . Najviši vojni zvaničnik...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.