Lončar demantovao mladića sa protesta: KBC Zemun ima dovoljno respiratora

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 12:40

Lončar demantovao mladića sa protesta: KBC "Zemun" ima dovoljno respiratora

"KBC Zemun ima 75 respiratora, a ni u jednom trenutku u upotrebi nije bilo više od 30", kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je rekao da su netačne tvrdnje mladića, koji je sinoć na protestu ispred Skupštine Srbije rekao da mu je otac umro u Zemunskoj bolnici, jer nije bilo respiratora.

Lončar je naveo da je tačno da je otac mladića lečen u KBC Zemun, ali da je neistina da nije bilo respiratora.

"Bolnica Zemun od prvog momenta ima 75 respiratora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nikada u upotrebi nije bilo više od 30 mašina. Otac mladića je tretiran po svim standardima, bio je i na neinvaznoj i na invazivnoj terapiji... pokušano je sve ali na žalost nije dalo rezultate", naveo je ministar.

On je naglasio da su ozbiljne optužbe iznesene na račun zdravstvenog sistema, koje su netačne.

Snimak mladića koji kaže da je na ulicu izašao zbog svog oca, koji je preminuo od koronavirusa, postao je viralan na društvenim mrežama.

"Nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici i dan danas nisam dobio rezultate testova da je umro od korone, a na sva usta su pričali kako poklanjamo respiratore", rekao je mladić.

Pojedini mediji objavili su danas da je mladić sa snimka Petar Ðurić, sin slikara Ljubiše Ðurića iz Majdanpeka, koji je nedavno umro od koronavirusa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.