Lončar: Dve faze radova na novom Kliničkom centru Srbije koštaće nešto manje od 200 miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Avg.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Dve faze radova na novom Kliničkom centru Srbije koštaće nešto manje od 200 miliona evra

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će do kraja biti ispitana reakcija službe Hitne pomoći u slučaju smrti dvogodišnje devojčice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru.

"Hitna pomoć je krenula iz Surdulice i našli su se na pola puta. Pokušali su sve mere reanimacije ali nije uspelo. Sačekaćemo rezultate obdukcije samo molim za malo strpljenja", kazao je Lončar koji je roditeljima preminule devojčice izrazio saučešće.

On je dodao da i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << taj slučaj pokazuje koliko je bilo loše uvođenje decentralizacije u zdravstvu zbog koje se u konkretnom primeru ne zna da li je za intervenciju nadležan dom zdravlja u Surdulici ili u Vlasotincu.

"Zato od 1. januara svi domovi zdravlja prelaze na nivo republike", rekao je ministar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar o smrti devojčice na Vlasini: Ispitaćemo slučaj do kraja

Izvor: Beta, 17.Avg.2019

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da će do kraja biti ispitana reakcija službe Hitne pomoći u slučaju smrti dvogodišnje devojčice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru. "Hitna pomoć je krenula iz Surdulice i našli su se na pola puta. Pokušali su sve mere reanimacije ali nije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.