Lokomotiva usmrtila radnika železnice, inspekcija izvršila nadzor

Izvor: B92, 03.Feb.2021, 15:33

Lokomotiva usmrtila radnika železnice, inspekcija izvršila nadzor

U železničkoj stanici Mala Krsna lokomotiva prevoznika "Srbija kargo" usmrtila je pomoćnog radnika Živomira Ilića (63).

Do nesreće je došlo kada je lokomotiva prilikom manevrisanja na staničnim kolosecima naletela na Ilića, navodi se u saopštenju.

Nastradali Ilić bio je radnik "Infrastrukture železnice Srbije", i u trenutku nesreće u stanici Mala Krsna obavljao je svoje radne zadatke, navodi ovo preduzeće.

Dodaje se da će železnička komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utvrditi uzroke nesreće.

"Srbija kargo" i "Infrastruktura železnice Srbije" izražavaju saučešće porodici nastradalog radnika, piše u saopštenju.

Nakon saobraćajne nesreće na železničkoj stanici Mala Krsna, u kojoj je nastradao radnik nakon što ga je udario teretni voz, Odeljenje inspekcije rada u Smederevu izvršilo je nadzor, nakon čega će se sprovesti odgovarajuće mere, saopštilo je danas Ministarstvo za rad.

Kako se navodi, utvrđeno je da je preminuli Ž.I. (64) bio zaposlen na neodređeno vreme kao čistač kod poslodavca "Infrastrukture železnice Srbije AD Beograd" i da je bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje.

Dodaje se da je do nesreće došlo kada je Ž.I., koji je trebalo da izvrši podmazivanje skretnice, udario teretni elektro voz.

U daljem postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, preduzeće se odgovarajuće mere iz domena nadležnosti Inspekcije rada, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.