Marić: Lokalizovan požar na Tari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Lokalizovan požar na Tari

BEOGRAD, TARA -

Požar na Tari danas je lokalizovan, izjavio je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Marić je ocenio da je situacija sada na tom području mnogo bolja nego što je bila juče i noćas.

"Ostao je samo jedan ugao kojem se teško prilazi iz koga požar ne može da se širi dalje", rekao je Marić.

Požar je bio zahvatio oko 15 hektara četinarske šume na tri lokacije na Tari i u njemu nije bilo povređenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je ranije danas Marić.

Vatrogasci dežuraju na granici s Crnom Gorom

Cisterna sa vodom za gašenje požara i terensko vozilo sa kompletnom posadom dežuraju u graničnom pojasu Srbije prema Crnoj Gori na području Jabuke kod Prijepolja, rečeno je danas iz vatrogasne službe.

"Već nekoliko dana požar besni u crnogorskim šumama od kojih i jedan u neposrednoj blizini visoravni Jabuka i šumovite Kamene Gore", rekao je za agenciju Beta načelnik Odeljenja za vanredne situacije Policijske uprave u Prijepolju Goran Posrkača.

Prema njegovim rečima, ekipa je već imala nekoliko intervencija oko puta Obarde-Matraruge-Vijenac, na oko kilometar od granice Srbije.

"Uveli smo danonoćna dežurstva kako bismo sprečili širenje vatre do kog može doći u slučaju pojave vetrova na ovoj visoravni", dodao je Posrkača.

Zbog jakog vetra i nepristupačnog terena nije mogao biti lokalizovan tokom jučerašnjeg dana, objasnio je Marić.

U gašenju požara angažovano je 27 vatrogasaca sa devet vozila i šumari iz Javnog preduzeća "Srbijašume", precizirao je on i dodao da u blizini požara nema naseljenih domaćinstava, niti ugroženih ljudi.

Na teško pristupačnoj lokaciji Brezovački potok na Tari vatrogasno spacilačke jedinice su sinoć bile agažovane na gašenju požara, na čije izbijanje je nadležne upozorio reditelj Emir Kusturica.

Do izbijanja vatre došlo je posle nevremena sa grmljavinom i pretpostavlja se da je požar izazvan udarom groma. Marić je istakao da je lokalizovan, takođe i manji požar koji je izbio kod Divčibara.

U celoj Srbiji, inače, tokom jučerašnjeg dana je povećan broj požara, rekao je ranije danas Marić.

Marić je istakao da su upućena dva helikoptera radi pomoći u gašenju požara kod Mojkovca u Crnoj Gori i najavio da će se oni već u toku popodneva uključiti u akciju gašenje požara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marić: Lokalizovan požar na Tari

Izvor: Mondo, 12.Jul.2012

Požar na Tari danas je lokalizovan, izjavio je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Nastavak na Mondo...

Lokalizovan požar na Tari

Izvor: Studio B, 12.Jul.2012

Požar na Tari danas je lokalizovan, izjavio načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić. ..Marić je ocenio da je situacija sada na tom području mnogo bolja nego što je bila juče i noćas. "Ostao je samo jedan ugao kojem se teško prilazi iz koga požar ne može da se širi...

Nastavak na Studio B...

Niš: Stiže helikopter iz Rusije

Izvor: B92, 12.Jul.2012

Beograd -- U srpsko-ruski humanitarni Centar za vanredne situacije u Nišu ovih dana bi iz Rusije trebalo da stigne specijalni helikopter za gašenje šumskih požara...Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da helikopter, koji ovih dana treba da stigne iz Rusije u Niš, u Srbiji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.