Lokalizovan požar na Kopaoniku

Izvor: RTS, 14.Sep.2012, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar na Kopaoniku

Požar na Kopaoniku koji je izbio od eksplozije, u kojoj je stradao radnik firme PMC "Inžinjering" lokalizovan je iz vazduha. Vatrogasci dežuraju na terenu. Telo nastradalaog prevezeno za Kruševac gde će se obaviti obdukcija.

Pripadnici vatrogasne jedinice i specijalne jedinice MUP-a Srbije uspeli su da, posle višesatne borbe sa vatrom na Kopaoniku, pronađu telo Radeta Alempijevića. Požar koji je izbio od eksplozije lokalizovan je iz vazduha, a vatrogasci su dežurali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i tokom noći.

Situaciji na terenu pogoduju vremenske prilike, slaba kiša koja od noćas pada, gusta magla a nema ni vetra. Na licu mesta su vatrogasne ekipe i pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Kruševca, Raške i Kraljeva.

Alimpijević, koji je juče stradao prilikom razminiravanja terena u blizini vojne baze kod Pančićevog vrha, bio je radnik firme PMC "Inžinjering", koju je za raščišćavanje terena angažovao Centar za razminiranje.

Telo nastradalaog pirotehničara posle uviđaja kasno sinoć prevezeno je za Kruševac gde će se u toku dana obaviti obdukcija.

Istragu o nesreći vodi Viši Sud u Kruševcu jer se nesreća dogodila na  teritoriji Bruske opštine. Prema rečima Miljana Protića načelnika  kruševačkog MUP-a obaviće se redovni istražni postupci koji su predviđeni kada su u pitanje ovakve nesreće.

Ispitaće se poslovanje beogradskog preduzeća PMC "Inženjering" koja je posao na čišćenju Pančićevog vrha kod vojne baze dobilo na tenderu koji su raspisali Centar za Razminiranje Srbije i Međunarodna fondacija za bezbednost ljudi.

Istražiće se da li je nastradali bio opremljen najsavremenijom opremom, kao i okolnosti pod kojima se desila nesreća drugog dana od kada je preduzeće "Inženjering" počelo sa razminiravanjem terena.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.