Ljubav gejeva umesto lektire

Izvor: B92, 09.Okt.2013, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubav gejeva umesto lektire

Beograd -- Oštre reakcije DSS zbog isticanja teme homoseksualnosti u udžbenicima u Vojvodini. Oni kažu da taj udžbenik jasno propagira homoseksualnost kao opredeljenje.

Zbog slike dvojice dečaka kako se drže za ruke i opisa homoseksualizma kao normalne pojave, pokrajinski odbor DSS zatražio je ostavku pokrajinske sekretarke Marinike Čobanu.

"Taj udžbenik na jasan način propagira homoseksualnost kao opredeljenje. Knjiga služi za indoktrinaciju dece", kaže portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov.

Najviše se protive rečenici da je homoseksualnost bila bolest, a da je danas to normalno ponašanje, i da je nastao u periodu kad su se lovci vraćali iz lova "pa su se zajedno veselili".

Udžebik se inače, na inicijativu pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu od septembra koristi u deset škola u Vojvodini, a u njemu se pominje homoseksualizam kao "normalna i pozitivna varijacija ljudske seksualnosti".

Pokrajinska sekretarka Mairnka Čobani preporučuje svima da prvo pažljivo pročitaju udžbenik, dodajući da je istup DSS politički stav. "Nismo dobili nijedan negativan komentar stručnih ljudi, lekara, urologa, epidemiologa, psihologa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.