Ljubav gejeva umesto obavezne lektire

Izvor: Večernje novosti, 08.Okt.2013, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubav gejeva umesto obavezne lektire

Ako deca u srednjim školama uče o seksualnom vaspitanju, šta im reći o homoseksualnosti? Kakav stav zauzeti? Da li je homoseksualnost bolest ili danas već normalna pojava? Ova pitanja tresu vojvođansku javnost, jer se u udžbeniku o seksualnom obrazovanju, koje se od septembra na osnovu inicijative Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu koristi u deset škola u Vojvodini, pominje homoseksualizam kao „normalna i pozitivna varijacija ljudske seksualnosti“.Zbog slike dvojice dečaka kako se drže za ruke i opisa homoseksualizma kao normalne pojave, pokrajinski odbor DSS zatražio je ostavku pokrajinske sekretarke Marinike Čobanu.- Taj udžbenik na jasan način propagira homoseksualnost kao opredeljenje - rekao je portparol pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov. - Knjiga služi za indoktrinaciju dece. Najviše se protive rečenici da je homoseksualnost bila bolest, a da je danas to normalno ponašanje, i da je nastao u periodu kad su se lovci vraćali iz lova „pa su se zajedno veselili“.I grupa nevladinih organizacija u Srbiji kritikovala je promovisanje homoseksualizma u novom oglednom udžbeniku.Sekretarka Čobanu preporučuje svima da prvo pažljivo pročitaju udžbenik, dodajući da je istup DSS politički stav:- Nismo dobili nijedan negativan komentar stručnih ljudi, lekara, urologa, epidemiologa, psihologa.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Homoseksualna ljubav umesto obavezne lektire

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2013

Ako deca u srednjim školama uče o seksualnom vaspitanju, šta im reći o homoseksualnosti? Kakav stav zauzeti? Da li je homoseksualnost bolest ili danas već normalna pojava?

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.