Ljimaj ruši Tačija!

Izvor: Press, 24.Sep.2013, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljimaj ruši Tačija!

"Pozivam vas da glasate za Građansku inicijativu za Mališevo, ali pozivam i sve građane Kosova da ne glasaju za DPK. Niko nema pravo da ljudima preti kako bi im promenio mišljenje. Jadan je taj koji tako radi a jadna je i ta vlast koja tako preti", rekao je Ljimaj na skupu u Mališevu, prenose kosovski mediji.

U sedištu DPK u Prištini poziv Ljimaja da se glasa protiv DPK se tumači različito. 

Generalni sekretar DPK Basri Musmurati kaže da je pravo svakog pojedinca >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se orijentiše ka onom što misli da je za njega dobro.

S druge strane, jedan od osnivača DPK Rustem Mustafa je rekao da unutrašnje procese u partiji vodi Tači sa još sedam potpredsednika partije i oni treba da daju mišljenje o ovim događajima. 

Prema oceni jednog bivšeg člana Glavnog odbora DPK, ovo je snažan "politički nokdaun" za Tačija i DPK jer premijer ovim definitivno gubi deo poslanika u skupštinu Kosova i time i većinu u parlamentu, što veoma brzo može da dovede do vanrednih parlamentarnih izbora.

"Današnji momenat liči na situaciju s Demokratskim savezom Kosova kada je došlo do podele i gubljenja vlasti. Tači je sada u milost i nemilosti Ramuša Haradinaja. U slučaju da mu Haradinaj bude dao podršku u parlamentu, onda odvojeno krilo LJimaja neće uspeti da ruši Tačija, a ukoliko Haradinaj odluči da pusti niz vodu Tačija onda Tačiju nema spasa", kaže za Tanjug taj bivši član Glavnog odbora DPK. 

Premijer Kosova i predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj juče su otputovali u Njujork.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.