Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jan.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljimaj: Taksa će biti ukinuta tek nakon finalnog sporazuma kojim će Srbija priznati Kosovo

Zamenik premijera Kosova i kopredsedavajući pregovaračkog tima za dijalog sa Srbijom, Fatmir Ljimaj izjavio je danas u Briselu da će taksa koja je uvedena na robu koja se uvozi iz Srbije i BiH biti ukinuta "tek posle finalnog sporazuma koji će za rezultat imati priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije".

"Mi smo i danas (u razgovoru sa Federikom Mogerini) rekli da treba da prestanu razlozi zbog kojih je taksa uvedena. Ima mnogo uslova koje Srbija treba da ispuni da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ukinula taksa. Postoje stotine sporazuma koje Srbija nije poštovala. Ne govorimo o divljoj kampanji protiv Kosova", kazao je Ljimaj i dodao da "u jednom sveobuhvatnom sporazumu neće biti potrebe za taksom".

On je kazao i da odluku o ukidanju takse može doneti samo Vlada Kosova ali ne i kosovski predsednik ili bilo koji drugi pojedinac.

Ranije je predsednik Kosova Hašim Tači izjavio da je američkom ambasadoru u Nemačkoj Ričardu Grenelu, tokom neformalnog susreta 21. decembra u Berlinu, obećao ukidanje takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH.

Tači je juče rekao da su taksu uveli njegovi saradnici Kadri Veselji i zamenik premijera Enver Hodžaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.