List SNV-a odbacio optužbe da huška na mržnju

Izvor: B92, 25.Avg.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

List SNV-a odbacio optužbe da huška na mržnju

Zagreb -- List Srpskog narodnog vijeća u HR "Novosti" odbacio je optužbe Udruženja Željke Markić da "huška na mržnju i nesnošljivost prema većinskom narodu, Hrvatima".

List navodi da se time nastavlja kampanja koju protiv "Novosti" predvode brojni "uvređeni" pojedinci.

Glasilo SNV-a je predsednicu udruženja "U ime obitelji" Željku Markić nazvalo "piromankom međunacionalne mržnje", nakon što je jutros poslala pismo hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa zahtevom da obustavi finansiranje tog lista zbog "huškanja na netoleranciju i mržnju prema Hrvatima".

"Njene podle optužbe, kojima je cilj dodatno raspirivanje požara mržnje, s gnušanjem odbacujemo. Od objave vesti da su jedan od stotina požara koji su harali Hrvatskom ovog leta zapalili mladići srpske nacionalnosti, razbudili su se različiti nacionalistički piromani kako bi to iskoristili za izazivanje netrepeljivosti prema Srbima u Hrvatskoj", poručuju iz glasila SNV-a.

"Naslovnica Novosti od 4. avgusta ove godine, s naslovom "Lijepa naša lijepo gori", koju nacionalistički piromani sada koriste kako bi uspalili šovinističke horde, odnosila se na izveštaj o više od 20.000 različitih objekata koji su, prema podacima UN-a, uništeni i spaljeni 1995. godine tokom i nakon operacije "Oluja", navodi se u saopštenju tog lista.

To je, kako se dalje navodi, istina na koju vredi podsećati svake godine kada se slavi "Oluja", kao što treba "podsećati da su tada život izgubile na stotine srpskih civila, odreda ostarelih i nemoćnih ljudi, a da za većinu tih zločina, među njima i za one najsvirepije, ni do danas nemamo pravomoćnih presuda".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.