List SNV-a odbacio optužbe da huška na mržnju

List Srpskog narodnog vijeća u HR "Novosti" odbacio je optužbe Udruženja Željke Markić da "huška na mržnju i nesnošljivost prema većinskom narodu, Hrvatima".

Izvor: B92

Petak, 25.08.2017.

22:48

List SNV-a odbacio optužbe da huška na mržnju
Foto: Thinkstock

List navodi da se time nastavlja kampanja koju protiv "Novosti" predvode brojni "uvređeni" pojedinci.

Glasilo SNV-a je predsednicu udruženja "U ime obitelji" Željku Markić nazvalo "piromankom međunacionalne mržnje", nakon što je jutros poslala pismo hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću sa zahtevom da obustavi finansiranje tog lista zbog "huškanja na netoleranciju i mržnju prema Hrvatima".

"Njene podle optužbe, kojima je cilj dodatno raspirivanje požara mržnje, s gnušanjem odbacujemo. Od objave vesti da su jedan od stotina požara koji su harali Hrvatskom ovog leta zapalili mladići srpske nacionalnosti, razbudili su se različiti nacionalistički piromani kako bi to iskoristili za izazivanje netrepeljivosti prema Srbima u Hrvatskoj", poručuju iz glasila SNV-a.

"Naslovnica Novosti od 4. avgusta ove godine, s naslovom "Lijepa naša lijepo gori", koju nacionalistički piromani sada koriste kako bi uspalili šovinističke horde, odnosila se na izveštaj o više od 20.000 različitih objekata koji su, prema podacima UN-a, uništeni i spaljeni 1995. godine tokom i nakon operacije "Oluja", navodi se u saopštenju tog lista.

To je, kako se dalje navodi, istina na koju vredi podsećati svake godine kada se slavi "Oluja", kao što treba "podsećati da su tada život izgubile na stotine srpskih civila, odreda ostarelih i nemoćnih ljudi, a da za većinu tih zločina, među njima i za one najsvirepije, ni do danas nemamo pravomoćnih presuda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: