Linta: Nema suštinske razlike između Josipovića i Kitarović

Izvor: Večernje novosti, 11.Jan.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Nema suštinske razlike između Josipovića i Kitarović

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta izjavio je za Tanjug da za Srbe u Hrvatskoj i stotine hiljada proteranih Srba nema suštinske razlike između dvoje predsedničkih kandidata Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović i njihove predložene politike u kojima se ne zalažu za rešavanje problema Srba. "Kada pogledate poslednjih pet godina vladavine Ive Josipovića vidite da nema suštinskog iskoraka vezanog za Srbiju. I Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović smatraju da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Srbi agresori i zločinci u građanskom ratu 90-tih, a da su Hrvati žrtve i oslobodioci. Takođe obe strane smatraju da Srbija mora stalno da se dokazuje i da pokazuje da je evropska država kao što je Hrvatska", kaže Linta za Tanjug. On ističe da ne očekuje da će se posle predsedničkih izbora odnos između Srbije i Hrvatske popraviti. "Posle izbora možemo očekivati nastavak jednog negativnog odnosa od strane hrvatskih zvaničnika prema Srbiji, uzimajući u obzir da će se krajem godine u Hrvatskoj održati parlamentarni izbori. Zbog toga će nastaviti sa politikom uslovljavanja prema Srbiji kako bi rešili određena pitanja u hrvatskom nacionalnom interesu, kako bi u žestokoj političkoj borbi privukli birače na Milanovićevu ili stranu HDZ-a", smatra Linta. Linta zaključuje da se Srbija u takvoj situaciji mora principijelno postaviti i razgovarati o svim problemima sa Hrvatskom sa aspekta činjenica, a ne hrvatskih nacionalnih interesa.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Srbija i Hrvatska: Stare teme u novim oblandama

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2015, 14:36

Internacionalni sekretar Demokratske stranke Vladimir Todorić izjavio je danas da posle pobede Kolinde Grabar Kitarović u Hrvatskoj ne očekuje ni velike, ni nove probleme na relaciji Beograd-Zagreb. Sa tim se slaže i predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta..."Ne očekujem, uprkos...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.