Linta: Nema suštinske razlike između Josipovića i Kitarović

Tanjug

11. 01. 2015. u 19:23

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta izjavio je za Tanjug da za Srbe u Hrvatskoj i stotine hiljada proteranih Srba nema suštinske razlike između dvoje predsedničkih kandidata

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta izjavio je za Tanjug da za Srbe u Hrvatskoj i stotine hiljada proteranih Srba nema suštinske razlike između dvoje predsedničkih kandidata Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović i njihove predložene politike u kojima se ne zalažu za rešavanje problema Srba.

"Kada pogledate poslednjih pet godina vladavine Ive Josipovića vidite da nema suštinskog iskoraka vezanog za Srbiju. I Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović smatraju da su Srbi agresori i zločinci u građanskom ratu 90-tih, a da su Hrvati žrtve i oslobodioci. Takođe obe strane smatraju da Srbija mora stalno da se dokazuje i da pokazuje da je evropska država kao što je Hrvatska", kaže Linta za Tanjug.

On ističe da ne očekuje da će se posle predsedničkih izbora odnos između Srbije i Hrvatske popraviti.

"Posle izbora možemo očekivati nastavak jednog negativnog odnosa od strane hrvatskih zvaničnika prema Srbiji, uzimajući u obzir da će se krajem godine u Hrvatskoj održati parlamentarni izbori. Zbog toga će nastaviti sa politikom uslovljavanja prema Srbiji kako bi rešili određena pitanja u hrvatskom nacionalnom interesu, kako bi u žestokoj političkoj borbi privukli birače na Milanovićevu ili stranu HDZ-a", smatra Linta.

Linta zaključuje da se Srbija u takvoj situaciji mora principijelno postaviti i razgovarati o svim problemima sa Hrvatskom sa aspekta činjenica, a ne hrvatskih nacionalnih interesa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Jovan

11.01.2015. 19:57

Hrvati su nagori Srbi. Evo sad sa pobedom Grabar Vatikan pravi svetsku promociju Srba pokatoličeni i prevedenih u tzv. Hrvate. Izbori su Cirkus koji je smislio Vatikan radi sluđivanja masa. Projektni zadatak za Izbore dali su katolici iz Vatikana Yale University da ga izradi. Motiv priče za Izbore je: Sokratova priča.

ranko75

12.01.2015. 06:29

@Jovan - Mi nismo nista uradili da se ti,sto su promenili veru srbi i dalje osecaju srbima,nego smo ih svrstali u izdajnike i skartirali.Oni su u svojoj vecini i stvarno izdajnici,ali malo,vrlo malo osta pravih,a potomci tih bi nam dobrodosli da su na nasoj a ne neprijateljskoj strani.Da je deo neprijatelja na nasoj strani,on duplo vredi i sto nije protiv nas i sto je protiv naseg neprijatelja.Nasa pravolinijska politika je tu nemocna.Da smo lukavstvom izbegli Kosovsku bitku nas bi sada bilo 50 miliona.

Pera

18.01.2015. 16:50

@Jovan - Lupetaš gluposti Ranko! Srbi u Hrvatskoj nisu nikakvi " stvarni izdajnici u svojoj veličini" kako svojom logikom tumačiš. Misliš ako ne dižemo revoluciju i izlazimo na ulice da smo "na neprijateljskoj strani. Naša prava treba da zaštiti matica zemlja civiliziranim načinom. Rata nam je dosta. A verujem i tebi Ranko.

BEZ DVOJBE

12.01.2015. 01:54

Za Srbe iz Hrvatske koji se trenutno nalaze u njenom državnom području ili su trajne izbeglice kako u Srbiji tako i širom sveta nema Dvojbe = pobedilo je Europeizirano neoUstaštvo...........!