Lider Hezbolaha otkrio kada se konflikt sa Izraelom završava

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 22:18

Lider Hezbolaha otkrio kada se konflikt sa Izraelom završava

Prekogranično granatiranje Izraela će se završiti kada se okonča agresija Tel Aviva na Pojas Gaze.

Ovo je danas poručio lider militantne grupe Hezbolah u Libanu Sajed Hasan Nasralah.

Nasralah je zapretio da će naterati još stanovnika severa Izraela da se odsele s tog područja, i da će, ako izraelska vojska proširi rat, Hezbolah uzvratiti, prenosi Al Džazira.

Zapadne delegacije koje su posetile Liban imaju jednu svrhu, da dobiju bezbednosne garancije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Izrael kako bi se "100.000 doseljenika" vratilo svojim kućama, rekao je on.

Nasralah tvrdi da delegacije ne deluju kao posrednici, već umesto toga iznose predloge Izraela i očekuju da ih Hezbolah prihvati.

Od Hezbolaha se zahtevaju garancije, navodi njihov lider, dok delegacije ne daju osiguranje da će se Izrael povući sa pograničnih teritorija za koje tvrdi da su okupirane.

On je istakao da Izrael nije u poziciji da nameće uslove, dok je situacija u Libanu suprotna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.