Lider Hamasa upozorava Izrael da ima rakete koje mogu da pogode Tel Aviv

Izvor: Beta, 06.Sep.2020, 22:31

Lider Hamasa upozorava Izrael da ima rakete koje mogu da pogode Tel Aviv

Vodja palestinskog ekstremističkog Hamasa Ismail Hanije upozorio je danas Izrael da ta organizacija ima rakete koje mogu da pogode Tel Aviv i oblasti dalje od tog trgovinskog i kulturnog centra Izraela."Naše rakete su imale domet nekoliko kilometara od granice sa pojasom Gaze. Sada otpor u Gazi ima rakete koje mogu da pogode Tel Aviv i dalje od Tel Aviva", rekao je Hanije u palestinskom izbegličkom kampu Ein el Hilveh u Libanu.Naoružani ljudi u izbegličkom kapmu dočekali su Hanijea kao heroja i nosili su ga na ledjima, navodi Asošiejted pres.Delagacija Hamasa koju Hanije predvodi prethodno se sastala s liderom libanske ekstremističke organizacije Hezbolah Hasanom Nasralahom. Razgovarali su o situaciji na Bliskom istoku i nedavnoj normalizaciji odnosa Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.Izrael i Hamas su tri puta ratovali, a u poslednjih 13 godina više puta su izbijali manji sukobi.Do Tel Aviva, udaljenom oko 70 kilometara od Gaze, rakete Hamasa su stizale i tokom ranijih sukoba, ali Izrael takvo raketiranje smatra ozbiljnom eskalacijom.Hamas je prošle nedelje objavio da su medjunarodni posrednici izdejstvovali novi paket "razumevanja" s Izraelom čime je za sada okončana najnovija runda pograničnog sukoba u zamenu za ublažavanje izraelske blokade prema pojasu Gaze.Vodja Hamasa je doputovao u Liban posle nedavne eskalacije ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Lider Hamasa upozorava Izrael da ima rakete koje mogu da pogode Tel Aviv

Izvor: Danas, 06.Sep.2020

Vođa palestinskog ekstremističkog Hamasa Ismail Hanije upozorio je danas Izrael da ta organizacija ima rakete koje mogu da pogode Tel Aviv i oblasti dalje od tog trgovinskog i kulturnog centra Izraela.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.