Lider Čečenije siromašnim neženjama nudi novac za kupovinu mlade

Izvor: B92, 12.Jun.2020, 10:06

Lider Čečenije siromašnim neženjama nudi novac za "kupovinu mlade"

Mnogi muškarci u Čečeniji ne uspevaju da sakupe novac za "urdu”, prenose lokalni mediji.

Kontroverzni lider ruske regije nudi pomoć muškarcima koji zbog pandemije korona virusa ne mogu tradicionalno da "isplate mlade".

Prema starom običaju, od mladoženja u dominatno muslimanskoj republici Čečeniji se zahteva da isplate novac mladi ili njenim rođacima.

Ali zbog nepovoljnog uticaja pandemije korona virusa na privredu, mnogi muškarci u Čečeniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne uspevaju da sakupe novac za "urdu", prenose lokalni mediji.

Tradicionalna čečenska venčanja su sinonim za raskoš, ali korona virus je promenio njihov izgled do neprepoznatljivosti, prenose lokalni mediji.

Venčanja su zabranjena početkom aprila i, iako je zabrana ukinuta 25. maja, neke od mera su ostale na snazi.

"Samo dva automobila mogu da dođu i pokupe mladu, a broj gostiju je ograničen. To nije nešto na šta su Čečeni navikli, jer venčanja spadaju među glavne proslave i obično broje više stotina gostiju", prenosi Grozni TV.

Ramzan Kadurov je često opisivan kao jedan od najstrašnijih ljudi Rusije, Optužen je za zastrašivanje novinara i zagovaranje progona gej osoba.

Izveštava: Vitalij Ševčenko

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.