Licitacija zemljišta u Kikindi krajem godine

Izvor: RTS, 08.Dec.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Licitacija zemljišta u Kikindi krajem godine

Više od devet hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta u opštini Kikinda biće ponuđeno na licitaciji 26, 27. i 28. decembra. Licitiraće se i za 2.540 hektara po pravu prečeg zakupca.
Licitacija za zakup poljoprivrednog zemljišta u opštini Kikinda zakazana je za 26, 27. i 28. decembar.

U ponudi je više od devet hiljada hektara, a licitiraće se i za 2.540 hektara po pravu prečeg zakupca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Početna cena za prvu klasu zemljišta je 240 evra po hektaru. Rok za prijavu je 20. decembar.

„Da nadoknadimo ovo izgubljeno vreme, doduše ni u svojim posedima zbog vremenskih uslova poljoprivrednici nisu mogli mnogo odmaći sa poslovima koji se obično rade u jesen”, kaže Imre Kabok, član Gradskog veća Kikinde. „Tu, pre svega, mislim na obradu zemljišta. Ja se nadam da neće biti prekasno da se i to zemljište obrađuje i da se dovede nameni.”
Licitacija je na godinu dana, jer zbog zakupa o restituciji nisu mogli da daju zemlju u zakup na duži period, rekao je Kabok, i dodao da se nada „da nismo u totalnom zakašnjenju”.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.