Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lezbos: Eksplozija ispred kancelarije bivšeg ministra

Ispred kancelarije bivšeg grčkog ministra pravde na ostrvu Lezbos rano jutros je ođeknula eksplozija posle koje je izbio požar, saopštila je policija, dodajući da niko nije povređen.

Neimenovani zvaničnik policije je naveo da je napad najverovatnije povezan sa izbegličkom krizom koja potresa to grčko ostrvo.

Policija je navela da je u pitanju bila improvizovana eksplozivna naprava sa plinskom bocom.

Eksplozija je ođeknula ispred kancelarije Haralambosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Atanasijua, koji je u vladi premijera Antonisa Samarasa prvo bio zamenik ministra unutrašnjih poslova, a potom ministar pravde.

Posle eksplozije izbio je požar u kom je izgorela kancelarija.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, prenela je agencija Rojters.

Na stotine hiljada, većinom izbeglica iz Sirije, prešlo je ove godine iz Turske na grčka istočna ostrva.

Većina njih je došla na ostrva Lezbos i Kos, koja se nalaze nedaleko od turske teritorije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSPLOZIJA NA LEZBOSU: Bivši ministar pravde na meti migranata?

Izvor: Kurir, 02.Okt.2015

Posle detonacije izbio je požar u kom je izgorela kancelarija Haralambosa Atanasijua, a zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad...LEZBOS - Ispred kancelarije bivšeg grčkog ministra pravde Haralambosa Atanasijua na ostrvu Lezbos rano jutros je odjeknula eksplozija posle koje je izbio požar,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.