Lešnjak optužuje, Bastać negira

Izvor: RTS, 31.Okt.2019, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lešnjak optužuje, Bastać negira

Lazar Lešnjak, bivši član Opštinskog veća Starog grada i kum predsednika Opštine Stari grad Marka Bastaća, u video-snimku koji je jutros emitovao Studio B izneo je tvrdnje da je Bastać učestvovao u korupciji povezanoj sa nelegalnom gradnjom. Bastać navodi da je reč o montiranoj aferi. Ministar policije poručuje – sada je red da tužilaštvo ispita slučaj.
Lešnjak navodi da je Bastać uzimao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novac od investitora koji su bespravno gradili u opštini Stari grad, a da mu je novac lično donosio u kovertama. U negovom mandatu bilo je desetak koverata i radi se o sumi od nekoliko hiljada evra.
Bastać se oglasio pisanom izjavom.
"Povodom netačnih i izmišljenih izjava Lazara Lešnjaka, pozivam Tužilaštvo i policiju da hitno ispitaju sve navode Lazara Lešnjaka, s obzirom na to da sam u video-izjavi optužen za teška krivična dela", naveo je u pisanoj izjavi predsednik Opštine Stari grad i član predsedništva Stranke slobode i pravde Marko Bastać.
Kako tvrdi, reč je o montiranoj aferi koja je samo jedna od brojnih kojima se, kako kaže, kontaminira javni prostor.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ovim povodom navodi da tužilac treba da odluči da li na osnovu svedočenja Lazara Lešnjaka ima dovoljno razloga za početak pretkrivičnog postupka protiv Marka Bastaća.
"Posle onoga što se videlo u medijima, teških optužbi, užasnih sedočenja, ne samo za lišavanje slobode, prebijanje, nasilje, već i za korupciju, čovek koji priznaje da je nosio novac za nelegalnu gradnju. Očekujem da tužilaštvo istraži, jer je to lako istražiti", navodi ministar policije. "Ako neko kaže ovde je bila ilegalna gradnja, od ovih ljudi sam uzeo novac, vrlo lako možemo da utvrdimo da li je na toj lokaciji bilo divlje gradnje i to daje ozbiljne osnove sumnje, to je posao tužioca."
Prema njegovim rečima, Lešnjak je uzbunjivač - javio se državnom organu, prijavio nešto što smatra koruptivnim delovanjem.
"Tužilac je sada taj koji treba odluči da li ima dovoljno razloga za početak krivične istrage ili pretkrivičnog postupka", istakao je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.